7 C
Gornji Vakuf
Subota, 20. Aprila 2024.

FOTO: Održana konferencija za medije Stranke za BiH, Gornji Vakuf

U prostorijama Stranke za Bosnu i Hercegovinu danas je održana konferencija za medije na kojoj su upoznali javnost o reorganizaciji u toj stranci, te planovima za budućnost.

Na Skupštini stranke, održanoj 19. aprila izabran je novi Savjet SBiH Gornji Vakuf. Za predsjednika Savjeta izabran je Edin Glamočak, diplomirani pravnik iz Gornjeg Vakufa. Njegovi zamjenici su Edin Prijić i Salko Omerović. U Savjet su još izabrani Adnan Milanović, Midhat Duvnjak, Emir Topić, Nevzet Šijak, Džulejman Strukar, Ibrahim Lelak, Hajrudin Alić, Merhila Ohran, Amel Bašinac, Edina Hadžić, Rifet Šehić, Salih Gurić, Nihad Puljarga, Arif Brkić i Izet Spahić.

Predsjednik Edin Glamočak je u svom obraćanju upoznao o preduzetim radnjama na osvježavanju stranačkog kadra, te davanju šanse mladim ljudima. Iz stranke su isključeni ljudi koji su do sada zauzimali ključne pozicije a nisu ništa radili za opći interes već su se u radu samo vodili ličnim interesom. Stranka za BiH prepoznaje ekonomske potencijale Gornjeg Vakufa, prije svega potencijal koji se nudi u poljoprivredi.

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima, Glamočak je rekao da ova stranka već ima širu listu za Općinsko vijeće. Na pitanje našeg novinara, da li je SBiH spreman da podrži zajedničkog kandidata ispred bošnjačkog naroda za načelnika Općine, Glamočak je odgovorio potvrdno i izrazio otvorenost za dogovaranje sa ostalim političkim subjektima oko ovog pitanja.

Potpredsjednik Edin Prijeć je rekao da će ova stranka podržati sve što je u interesu Bošnjaka Gornjeg Vakufa. On se također osvrnuo na rekonstrukciju stranke, te rekao da su od starog saziva ostali samo ime stranke i cilj, a to je očuvanje Bosne i Hercegovine.

{joomplucat:435 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti