3.3 C
Gornji Vakuf
Petak, 19. Aprila 2024.

FOTO: Ministar Ljubić uručio ključeve za osam obnovljenih kuća

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Damir Ljubić posjetio je općinu Gornji Vakuf-Uskoplje i tom prilikom uručio ključeve za osam obnovljenih kuća koje su porušene u proteklom ratu.

Prije samog uručivanja ključeva za obnovljene kuće, ministar Ljubić je istakao svoje zadovoljstvo radom u općini Gornji Vakuf-Uskoplje i da ista treba da bude primjer ostalim općinama prije svega gdje žive zajedno Hrvati i Bošnjaci. Također, on je dodao kako se do sada ovoj općini veoma malo pomoglo s obzirom koliko je porušena u proteklom ratu.

Načelnik općine Sead Čaušević se zahvalio ministru Ljubiću na posjeti i saradnji te ga pozvao da se u budućem periodu pomogne više ovoj općini, jer saradnja unutar općine između Bošnjaka i Hrvata je veoma zavidna, te kada bi viši nivoi vlasti malo više obratili pažnju na općinu Gornji Vakuf-Uskoplje te pomogli koliko je to moguće, ista bi za kratak period doživila brži razvoj. On je još dodao da je općina Gornji Vakuf-Uskoplje treća općina u državi po srušenim objektima u proteklom ratu te je istakao nadu da će se u budućnosti više pomagati sa viših nivoa vlasti.

Nakon što su ključevi obnovljenih kuća uručeni u zgradi općinske administracije, ministar Damir Ljubić je zajedno sa načelnikom Seadom Čauševićem posjetio jednu od obnovljenih kuća koja je iz temelja obnovljena.

Ukupno je obnovljeno osam kuća u ukupnoj vrijednosti od oko 138.000 KM, u čemu je općina učestvovala sa oko osam hiljada KM.

Kuće su obnovljene Augustinu Miliću, Rabiji Hajdarević, Blaški Meštrović, Rasihi Čajdin, Zrinku Joziću, Ivanu Krajini, Branku Mlakiću i Paši Zulum.

{joomplucat:444 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti