3 C
Gornji Vakuf
Utorak, 23. Aprila 2024.

POTVRĐENO: Edin Džeko stiže sutra u 14:00h u Gornji Vakuf

Web portal GornjiVakuf-x.com dobio je službenu potvrdu od UNICEF-a BiH i Emira Sinana, organizatora posjete, da Edin Džeko sutra stiže u Gornji Vakuf, u posjetu učenicima osnovnih škola „Gornji Vakuf“ i „Uskoplje“.

Prema službenom protokolu, „Dijamant“ bi u naše grad trebao stići oko 14:00 sati, te se zadržati do 15:00h.

Edin Džeko i učenici dvije osnovne škole zajednički susret će imati u Osnovnoj školi „Gornji Vakuf“,  gdje će Džeko imati razgovor sa mladim aktivistima iz dvije osnovne škole u našem gradu koji rade na poboljšanju prava djece u svojoj lokalnoj zajednici i predstavljaju primjer aktivizma mladih. Članovi Općinskog upravnog odobora za socijalnu zaštitu djece će takođe biti prisutni kako bi informirali ambasadora UNICEF-a svojim aktivnostima za poboljšanje situacije u kojoj žive djeca iz ugroženih grupa u njihovoj zajednici i naučenim lekcijama, koje se također mogu primjeniti i u drugim općinama. Djeca iz dvije škole će pripremiti i zajednički kratki program dobrodošlice.

Glavne poruke koje Edin Džeko namjerava prenijeti djeci se odnose na promovisanje pozitivnih vrijednosti, učenje o poštovanju različitosti i saradnji između mladih ljudi. „Pozitivni duh u Bosni i Hercegovini je uglavnom stvoren zahvaljujući mladim ljudima. Ponosan sam što me vide kao uzor jer je moj uspjeh rezultat truda, tolerancije i solidarnosti sa onima kojma je potrebna podrška i koji su često nevidljivi.“ – rekao je Edin Džeko u pripremi za posjetu djeci u Gornjem Vakufu.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti