3.3 C
Gornji Vakuf
Petak, 19. Aprila 2024.

FOTO: Počeli radovi na izgradnji dječijeg igrališta na ‘Bebari’

Mladi ljudi iz gornjovakufske Mahale i ove su godine iskoristili mogućnost koju pruža Omladinska banka Gornji Vakuf-Uskoplje, da neformalne grupe realizuju projekte u svojoj sredini. Nakon što su prošle godine izvršili uređenje ograde, golova, koševa, postavili klupe za sjedenje, te nabavili sportske rekvizite, ovogodišnjim projektom volonteri iz Mahale žele riješiti problem najmlađih posjetioca sportskog igrališta „Bebara“.

Planirano je postavljanje dva tobogana, dvije ljuljačke, te klackalice, jedne klupe i zaštitne ograde. Radovi na ovom projektu su intenzivirani posljednjih dana, te su već postavljeni nosači i jedan tobogan.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje dječijeg igrališta na sportskom terenu „Bebara“ je  3.661,07 KM, od čega je iz fonda Omladinske banke, koju finansiraju Fondacija Mozaik i Općina Gornji Vakuf-Uskoplje sa svojim partnerima, obezbjeđeno 1.826,07 KM, dok je 1.835,00 KM doprinos lokalnih resursa.

Projekt bi trebao biti realizovan do 20.07., mada je već sada jasno da će zahvaljujući malobrojnim, ali vrijednim volonterima iz Mahale ta realizacija biti okončana mnogo ranije.

{joomplucat:454 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti