18.5 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 23. Maja 2024.

FOTO: Muslimani Gornjeg Vakufa obilježavaju Bajram

Centralna bajramska svečanost za područje Medžlisa Islamske zajednice Gornji Vakuf održana je u glavnoj džamiji Mehmed bega Stočanina. Bajram-namaz je predvodio i bajramsku hutbu uputio glavni imam prof. hadži Enes ef. Omerović.

Omerović je pozvao  sve džematlije da sutra u deset sati dođu ispred glavne džamije odakle će se krenuti u posjetu Centralnom šehidskom mezarju. Isti dan poslije ikindije namaza u Bistrici će biti proučen Ja-sin za šehide.

Na kraju hutbe Omerović je džematlijama čestitao bajram, tradicionalnom čestitkom „Bajram Šerif Mubarek Olsun!“. Prisutne džematlije sa par ilahija počastio je trio Elmir Čalkić, Edin i Muamer Glamočak.

Gafića – Memića džamija je bila pretijesna da primi gotovo 350 vjernika koji su došli da klanjanjem obilježe najveći blagdan kod muslimana. Bajram namaz je klanjao i bajramsku hutbu održao muderis Muhamed ef. Pezić.

Poslije klanjanja Bajrama, vjernici su se uputili na Centralno šehidsko mezarje da učenjem Fatihe čestitaju Bajram najvećim sinovima Bosne i Hercegovine, šehidima.

Kako javljaju naši dopisnici iz Boljkovca, Hrasnice, Bistrice, Vrsa i drugih džemata, i u tim naseljima džamije su bile pretijesne da prime sve vjernike.

Uredništvo Web portala GornjiVakuf-x.com još jednom iskreno čestita Bajram svim ljudima dobre volje. Bajram Šerif Mubarek Olsun!

{joomplucat:482 limit=8|columns=4|ordering=random}

Direktan link do GALERIJE FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti