9.5 C
Gornji Vakuf
Subota, 20. Aprila 2024.

FOTO: Projekcija filmova sa Sarajevo Film Festivala u Gornjem Vakufu-Uskoplju

U sklopu projekta „Operacija kino“ ovog vikenda će u Gornjem Vakufu-Uskoplju na otvorenom biti prikazana tri najuspješnija filma sa 18. Sarajevo Film Festivala.

Projekcije filmova sa najvećeg filmskog festivala u ovom djelu Evrope počele su večerašnjim prikazivanjem francuskog filma „Nedodirljivi“ koji je ove godine osvojio Nagradu publike za najbolji igrani film. Režiju za ovaj film potpisuju Oliver Nakache i Eric Toledano.

Iako vrlo zanimljiv koncept, s obzirom da se filmovi prikazuju na otvorenom a ulaz je besplatan, projekcija je prve noći uglavnom privukla pažnju djece i manjeg broja mladih iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

„Operacija kino“ je filmsko-obrazovni program koji, u saradnji sa Transylvania International Film Festival, Sofia International Film Festival, Sarajevo Film Festival i Istanbul International Film Festival, a uz podršku MEDIA Mundus EU, promoviše svjetska, europska i regionalna filmska ostvarenja.

Sutra će u sklopu „Operacije kino“ biti prikazan pobjednički film 18. Sarajevo Film Festivala „Svi iz naše porodice“. Riječ je o filmu reditelja Radu Judea koji predstavlja pravu filmsku poslasticu iz jedne od najcjenjenijih kinematografija posljednje decenije – Rumunije.

Filmom „Gdje da idemo sada“ koji će biti prikazan u nedjelju, završava ovaj odlični filmski projekt u Gornjem Vakufu-Uskoplju. Režiju ovog filma potpisuje Nadine Labaki.

Projekcije filmova održavaju se na platou kod Osnovne škole „Uskoplje“ sa početkom u 21:00 sati.

{joomplucat:487 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti