16.3 C
Gornji Vakuf
Srijeda, 12. Juna 2024.

Let's Do It – očistimo Gornji Vakuf-Uskoplje za jedan dan

Udruženje građana „Ruke” iz Sarajeva je pokrenulo volontersku akciju „Let´s Do It – očistimo zemlju za 1 dan” koju u Gornjem Vakufu-Uskoplju podržava Centar za obrazovanje i kulturu. Ovu akciju podržava Federalno ministarstvo okoliša i turizma, kao i Općina Gornji Vakuf-Uskoplje, te JKP „Radovina”.

Akcija čišćenja u Gornjem Vakufu-Uskoplju je 09.09.2012. godine sa početkom u 11 sati a planirano je čišćenje ilegalnih deponija smeća na prostoru općine Gornji Vakuf-Uskoplje. Osnovni cilj je čišćenje otpada, a pored toga potrebno je skupiti oko 100 volontera koji će svojim učešćem probuditi svijest građana kako ne treba bacati smeće na lokacije koje nisu predviđene za odlaganje.

Pored ostalih ovu akciju će podržati Šumarija Gornji Vakuf-Uskoplje koja će obezbjediti  prijevoz volontera do lokacija čišćenja, a lokacije su ilegalna deponija Uzričje, Univerzal i Krupa. Također, u akciji učestvuju udruženja koja djeluju na nivou grada, Eko udruga, Eko tim, Stop Ovisnosti, SRD “Vrbas”, Omladinski centar, JOB, BZK “Preporod”.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti