31.3 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 20. Juna 2024.

Udžbenici u vrijednosti od 1.300 KM za osnovce iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja

Početak nove 2012/2013 školske godine  kad je u pitanju kupovina novih udžbenika, biće uveliko olakšana za 17 porodica  sa područja općine Gornji vakuf – Uskoplje jer  će njihova  djeca dobiti besplatne udžbenike. 

Naime, nastavnik Islamske vjeronauke , Saudin Cokoja iz Osnovne škole „Gornji Vakuf“ u sklopu svog društveno socijalnog  projekta kojeg je pokrenuo tokom ljetnog raspusta, „Vaša pomoć pomaže obrazovanje“, uspio je na osnovu donacija svojih prijatelja iz  dijaspore i domovine, obezbijediti skromnih 1300 KM kako bi se kupili novi udžbenici za određene kategorije učenika.

Imajući u vidu da je svaki početak nove školske godine realno gledajući na cijene udžbenika, „noćna mora“ za većinu roditelja, vjeroučitelj Saudin Cokoja je zbog  ogranićene sume novca koja je sakupljena tokom ove akcije, izabrao da nove udžbenike dobiju djeca bez oba ili jednog roditelja (jetimi) te djeca iz socijalno ugroženih porodica čiji roditelji nisu u stanju da obezbijede udžbenike.

Ovim projektom su obuhvaćeni učenici II, III i IV razreda IX-godišnjeg obrazovanja. Podjela udžbenika je izvršena  u  srijedu, 05. 09. 2012. god.,u prostorijma Osnovne škole „Gornji Vakuf“ uz prisustvo direktora škole, roditelja i djece. Pored  besplatnih udžbenika, direktor OŠ „Gornji Vakuf“ gosp. Dževad Isaković, dodijelio je učenicima  kao školski poklon, ruksak sa pratećim priborom.  Ovom prilikom, vjeroučitelj Saudin Cokoja se od srca zahvaljuje svim onim ljudima koji su svojim donacijama barem jedno dijete opremili za školu, uz molbu Uzvišenom Bogu da njima i njihovoj djeci podari zdravlje i sreće u životu.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti