7.8 C
Gornji Vakuf
Utorak, 23. Aprila 2024.

FOTO: Na redovnoj Skupštini izabrano novo rukovodstvo RK Sloga

Na danas održanoj Skupštini izabrano je novo rukovodstvo RK Sloga Gornji Vakuf. Suprotno svim očekivanjima, ova Skupština nije izazvala veliku zainteresovanost Gornjovakufljana, inače zagriženih zaljubljenika u rukomet.

Na početku zasjedanja Skupštine izabrano je radno predsjedništvo, dok je Osman Sofić, dosadašnji sekretar RK Sloga, podnio izvještaj o svom četverogodišnjem radu. Kao najveći uspjeh u proteklom periodu Sofić je izdvojio uspjehe u omladinskim kategorijama iz 2009.godine, kada su juniori Sloge osvojili treće mjesto, dok su kadeti ovog kluba bili četvrti u državi. Tokom četverogodišnjeg mandata uprave kluba najveći problem su bile finansije, ali i sam rad Upravnog odbora, čiji mnogi članovi nisu dolazili na sjednice te su sav teret vođenja kluba prebacili sekretaru.

Nakon podnesenog izvještaja uslijedila je žustra rasprava između članova Skupštine, koja je na trenutke prelazila i u politička prepucavanja.

Poslije smirivanja strasti pristupilo se biranju novog rukovodstva RK Sloga. U Skupštinu kluba izabrano je 35 osoba. Za predsjednika Skupštine reizabran je Nedžad Gudić, dok je potpredsjednik Ismihan Bajraktarević.

U Upravni odbor izabrani su:  Samir Šeketa, Omer Hadžijusufović, Salih Kasumović/Ikan, Naser Karamustafić, Said Imamović, Gekić Edin i Ohran Senad. Članovi Upravnog odbora će izabrati sekretara i predsjednika kluba. Na kraju su članovi Skupštine izabrali i Nadzorni odbor kojeg čine Hamdija Gavranović/Hamšo, Fuad Mahmutović i Osman Sofić.

Pred novoizabranim rukovodstvom RK Sloga je mnogo posla. Nova sezona samo što nije počela, a klub još nema ni trenera. Također, neophodno je usvajanje novog Statuta i temeljita reorganizacija.

{joomplucat:495 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti