10.7 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 28. Marta 2024.

Adnan Ramić i Muris Pidro, kandidati za Općinsko vijeće Gornji Vakuf-Uskoplje

adosl

{nomultithumb}Adnan Ramić, rođen je 23.03.1984. godine u Bugojnu. Osnovnu školu završio je u Voljevcu, dok je srednju školu završio u Bugojnu, gdje je pohađao Opštu gimnaziju.

Nakon završene srednje škole, upisuje Ekonomski fakultet Univerziteta Sarajevo,gdje je 2009. godine diplomirao na smjeru bankarstvo i osiguranje. U toku studija bio je angažovan na mnogobrojnim projektima i stručnim usavršavanjima.

Pripravnički staž odradio je u MUP SBK, a trenutno je zaposlen u Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje na mjestu šefa poslovnice Gornji Vakuf. Od stranih jezika govori engleski jezik.

Trenutno obnaša funkciju predsjednika Upravnog odbora O.Š. “Voljevac”, te aktivnog člana izvršnog odbora OK “Mehmed beg Stočanin”.

Svoj doprinos dao je i kao član Omladinske banke Gornji Vakuf. Posljednjih godina aktivno je uključen u planiranje i realizaciju aktivnosti koje provodi Udruženje građana “Bolja budućnost-Privor” Voljevac.

 

 

muris2

Muris Pidro, rođen 28.01.1984. godine u mjestu Crkvice (Pidre). Osnovnu školu je završio u Voljevcu, a srednju u Novom Travniku gdje je stekao zvanje Saobraćajni tehničar.

Nakon završetka srednje škole upisiva Nastavnički fakultet u Mostaru, odsjek sociologija. U vrijeme studiranja obavlja dužnost predsjednika sociologa. Dana 25.03.2011. god diplomira i stiče zvanje diplomirani sociolog-istraživać.

Po završetku studija obavlja pripravnički staž u policijskoj stanici Gornji Vakuf. Član je izvršnog odbora Omladinskog kruga “Mehmed-beg Stočanin”, te član Odbora Omladinske banke Gornji Vakuf-Uskoplje. Trenutno je bez zaposlenja, ne oženjen.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti