2 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 25. Aprila 2024.

VIDEO: Poruka glasačima kandidata za načelnika općine G.Vakuf-Uskoplje Edina Gekića

GEKIĆ EDIN poznatiji pod imenom Mrva, rođen je 31.08.1987 god. u Travniku. Živi i namjerava živjeti u Gornjem Vakufu-Uskoplju, gdje je završio Osnovno obrazovanje i Srednju Ekonomsku Školu-Ekonomski tehničar. U tom vremenskom periodu dok je pohadžao srednje obrazovanje trenirao je rukomet u R.K. SLOGA. Važio je za jako talentovanog rukometaša. Iza sebe je ostavio jako dobar trag u mlađim kategorijama gdje kao kadet i kapiten Sloge na državnim prvenstvima osvajao dva puta 3 mjesto i jednom 4.

U BiH promovisao je Gornji Vakuf – Uskoplje kao grad sporta i leglo rukometnih talenata. Sa nepunih 18 godina dobio poziv od R.K. Borac Travnik koji je u tom periodu imao ulogu premijer ligaša gdje je nastavio sa sportskim uspjehom. U Travniku je proveo jednu sezonu i potpisao profesionalni ugovor za R.K. Željezničar Sarajevo gdje je ujedno i upisao Fakultet Sporta i Tjelesnog Odgoja.

U Sarajevu je proveo nepunih 5 god. gdje je uspješno zavšio fakultet i stekao zvanje profesora. Odlučio je da proširi znanje i na druge nauke upisao master studij na fakultetu za Kriminalistiku, Kriminologiju i Sigurnosne Studije, smjer Kriminalistika-studij u toku. Odlučio se na povratak u rodni grad. U Gornjem Vakufu-Uskoplju završio Volonterski rad u O.Š. Gornji Vakuf-Uskoplje.

Trenutno obnaša funkciju predsjednika udruženja PEDAGOGA, PROFESORA I NASTAVNIKA TJELESNOG I ZDRAVSTVENOG ODGOJA. Politički se afirmisao u tom vremenskom periodu i postao član SDP-a u 2011 god. Kao mladom i prespektivnom čovjeku pripala mu je velika čast i odgovornost da bude kandidat za načelnika općine Gornji Vakuf –Uskoplje ispred Socijaldemokratske Partije na lokalnim izborima 2012 god.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti