0.4 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 18. Aprila 2024.

FOTO: Međunarodni dan mira obilježen u Gornjem Vakufu-Uskoplju

Učesnici projekta „Odmor od rata – izgradnja mira“ iz Sombora, Vukovara, Gornjeg Vakufa- Uskoplja, Srebrenice i Tuzle, u povodu obilježavanja 21 septembra Međunarodnog dana mira, danas realizuju mirovne šetnje u svojim gradovima.

Nakon mirovnih kampova u Neumu i Somboru, čiji je cilj bio izgradnja mira, razumijevanja i tolerancije među mladima iz triju država , a koji su ovog ljeta okupili 250 mladih iz regiona, mirovne šetnje su način da zajedno i dalje širimo poruku mira.

Himna naših kampova je pjesma Đorđa Balaševića „Samo da rata ne bude „ i svakako će biti otpjevana u 4 različita grada u isto vrijeme. Kilometri koji nas dijele u ovim trenucima su samo fizička razdvojenost, ali našu duhovnu povezanost čine samo jačom u namjeri da cijenimo, poštujemo i zagovaramo mir i dalje….i nakon 19 godina postojanja projekta koji već 19 godina finansira Komitet za osnovna prava i demokratiju iz Njemačke.

Partnerske organizacije: „Omladinski centar „ Gornji Vakuf – Uskoplje; „Europski dom“ – Vukovar; „ Ravangrad „ – Sombor; „ Tuzlanska Amica“ – Tuzla.

{joomplucat:503 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti