14.8 C
Gornji Vakuf
Subota, 27. Jula 2024.

Nogometaši Sloge pobjedom nad Igmanom iz Konjica izbili na prvo mjesto

Pred 300 gledalaca danas su na gradskom stadionu “Košute” derbi susret 8. kola Druge lige – grupa Jug odigrali Sloga i Igman iz Konjica. Susret dvije vodeće ekipe ponudio je odličnu fudbalsku predstavu,te su gledaocii mogli uživati u utakmici punoj tempa, agresivnosti, dobrim potezima obje ekipe.

Obje ekipe su u utakmicu ušli sa željom da pobjedom izbiju na prvu poziciju. Sloga je od samog početka krenula agresivno te su u prvih desetak minuta stvorili dvije izgledne prilike. Da je Igman došao u Gornji Vakuf-Uskoplje sa željom da izbori pobjedu pokazali su sredinom prvog poluvremena kada su preuzeli inicijativu te su stvorili dvije izgledne prilike koje nisu realizovali.

Kraj prvog poluvremena pripao je ponovno Slogi a najizgledniju priliku, nakon dobre akcije, propustio je realizovati Garib koji je šutirao glavom, ali sjajno je reagovo golman Tufekčija. Početkom drugog poluvremena Sloga ulazi sa željom da što prije postigne pogodak. Nakon dobrog centaršuta s lijeve strane Tufekčija je ponovno sjajno reagovo, nakon udarca glavom, danas vrlodobrog Demirovića.

No, u 55. minuti ni dva golmana Igmanu ne bi pomogla da odbrane odličan šut Demirovića koji je postigao euro pogodak. Od tog trenutka Igmanovi nogometaši postaju nervozni i do kraja susreta ne uspjevaju ugroziti Slogin gol.

Sloga je tako nastavila seriju odličnih rezultata s ovom vrlo mladom ekipom. Već slijedeća subota ponudit će novi derbi kada se u Jablanici sastaju Turbina i Sloga.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti