17.1 C
Gornji Vakuf
Petak, 29. Marta 2024.

FOTO: Obilježen Dan Općine Gornji Vakuf-Uskoplje

Danas je u Gornjem Vakufu-Uskoplju bilo svečano. Naime, danas je Dan općine Gornji Vakuf-Uskoplje i tim povodom je u JU Centar za obrazovanje i kulturu upriličena svečana sjednica Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje.

Nakon što je intonirana himna države Bosne i Hercegovine, predsjednik Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje, Marinko Krajina je pozdravio prisutne i zahvalio se na dolasku, čime je otpočela svečana sjednica Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje.

Nikoli Lovrinoviću, savjetniku predsjedatelja Vijeća ministara Vjekoslava Bevande pripala je čast da prvi čestita Dan općine Gornji Vakuf-Uskoplje. On je u svom obraćanju istakao kako je posljednjih godina vidljiv napredak u našoj općini, te kako se nada da će u narednom periodu Gornji Vakuf još više napredovati uz pomoć viših vlasti.

Načelnik općine Gornji Vakuf-Uskoplje, Sead Čaušević se u svom obraćanju kratko osvrnuo na historiju našeg grada. On je ukratko prošao kroz pola milenijsku historiju našeg grada spomenuvši imena grada od Česte pa do današnjeg Gornjeg Vakufa-Uskoplja. Za prethodnu godinu dana istakao je kako je održana politička stabilnost u gradu, te kako je kada je u pitanju privredni razvoj održan broj zaposlenih. Naša općina je jedna od rijetkih u državi koja ima veći izvoz od uvoza. Zahvaljujući donesenom Zakonu o koncesijama naša općina bi trebala da poveća prihode u narednom periodu kada je u pitanju ovaj segment budžeta, ali je isto tako naglasio kako još uvijek problem predstavlja nedostatak Zakona katastru i šumama. Načelnik Čaušević je ukratko naveo i radove koje je općina izvršila u prethodnom periodu te naveo koji su to projekti u toku realizacije. Na kraju svog govora načelnik Čaušević je čestitao Dan općine.

Kao i prethodnih godina tako je i ove godine za Dan općine upriličena dodjela zahvalnica i povelja sa grbom općine.

Zahvalnicu sa grbom općine dobili su Edib Hadžiabdić i posthumno Zdravko Batinić. Povelju sa grbom općine za razvoj obrazovanja dobila je O.Š. Uskoplje, dok je Povelju sa grbom općine za doprinos u oblasti kulture dobio BZK Preporod Gornji Vakuf.

Na kraju su prisutne na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje zabavili članovi BZK Preporod i HKD Napredak.

{joomplucat:514 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti