3.3 C
Gornji Vakuf
Petak, 19. Aprila 2024.

FOTO: Održana konferencija za medije Stranke za BiH Gornji Vakuf-Uskoplje

Općinska organizacija Stranke za BiH Gornji Vakuf se zahvaljuje svim građanima Gornjeg Vakufa koji prate naše predizborne aktivnosti.

Hvala svima onima koji nas podržavaju, a posebno nakon debatne emisije na RTV Bugojnu od 01.10.2012.godine gdje je opšta ocjena da je naš kandidat za načelnika Općine gosp. Edin Glamočak nastupio sa najjačim argumentima te osvojio simpatije velikog broja građana.

U isto vrijeme zgroženi smo retorikom i neprimjerenim izjavama sadašnjeg načelnika Seada Čauševića u navedenoj debatnoj emisiji. Ružno je i izlazi iz okvira opšte kulture da izabrani predstavnik jedne Općine, a napominjemo da je on još aktuelni načelnik, za repliku ima da kaže da neko laže.

 I danas kažem kao kandidat za načelnika da sam argumentovano iznio ono što su aktuelne vlasti obećale prije četiri godine a nisu ispunili, dokazi postoje i na video snimcima. Takođe, tu su i argumenti i pisani tragovi o onome gdje su se ulagale pare iz općinskog budžeta i koliko je novaca otišlo u određene navedimo „projekte“ – posebno napominjem izgradnju gradske dvorane, rekontrukcija vodovoda i uređenje tzv. „industrijske zone“ gdje je bespotrebno uloženo preko 100.000 KM.

Bilo je malo vremena da kažemo o još nekim promašenim investicijama, a važno je spomenuti i regionalnu deponiju koju općinska vlast želi smjestiti na najobradiviji i najplodniji dio naše Općine gdje bi se direktno ugrozili svi oni koji žive od poljoprivrede, u prvom redu stanovnici Dražev Doca, Pajić Polja, Duratbegović Doca, Grnice i Bojske. Ukoliko budem izabran za načelnika općine sve ću poduzeti da se preispita i povuče projekat izgradnje regioonalne deponije na tom lokalitetu, jer nama ne treba jedna takva deponija, to kažu svi oni koji žive dole.

Stranka za BiH će se zalagati za običnog čovjeka i rješavati probleme:

–              vodovodne mreže

–              smanjiti cijenu vode i odvoza smeća

–              osigurati besplatan prijevoz učenika koji pohađaju osnovno obrazovanje

–              kategoriju penzionera sa minimalnim penzijama osoboditi od plaćanja vode i odvoza smeća.

–              brinuti o demobilisanim borcima kroz projekte zapošljvanja u javni sektor, sektor poljoprivrede i stočarstva

To općina sa postojećim budžetom može i mora osigurati i za to ću se kao općinski načelnik zalagati.

Pošto je ostalo nekoliko dana predizborne kampanje, molim i apelujem svim političkim strankama da vode fer i korektnu kampanju bez vrijeđanja drugih.

Pozivam glasače da 7.oktobra iziđu na izbore i podrže najbolje kandidate, a to je lista Stranke za BiH i naš kandidat za načelnika gosp. Glamočak Edin.

PRESS SLUŽBA

{joomplucat:515 limit=8|columns=4|ordering=random}

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI FOTOGRAFIJA.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti