15.4 C
Gornji Vakuf
Subota, 27. Jula 2024.

FOTO: Javna rasprava o jačanju socijalne zaštite i inkluzije djece

Dana 10.01.2013.godine u 12:00 sati u prostorijama Centra za obrazovanje i kulturu održana je Javna rasprava o Nacrtu dokumenta „Akcioni plan jačanja socijalne zaštite i inkluzije djece u općini Gornji Vakuf-Uskoplje za period 2013-2014.godine“

Javnoj raspravi prisustvovali su članovi Općinskog upravnog odbora (OUO), članovi Operativnog tima, predstavnici Javnih ustanova, predstavnici Vijeća roditelja Osnovnih škola i predstavnici Nevladinih organizacija sa prostora općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

Općinski upravni odbor općine Gornji Vakuf-Uskoplje je pokrenuo aktivnosti na izradi „Akcioni plan jačanja socijalne zaštite i inkluzije djece u općini Gornji Vakuf-Uskoplje za period 2013-2014.godine“ u okviru projekta „Uvođenje modela socijalne zaštite i inkluzije na nivou općine“, koji predstavlja jednu komponentu šireg UNICEF-ovog programa „Jačanje socijalne zaštite i inkluzije djece (SPIS) u BiH“.

Projekat se implementira u deset (10) ciljanih općina a to su: Posušje, Tešanj, Gornji Vakuf-Uskoplje, Velika Kladuša, Kupres, Derventa, Prnjavor, Mrkonjić Grad, Gacko i Čelinac i Brčko distrikt BiH.

Finansijsku podršku su obezbijedili Evropska komisija i UNICEF BiH. Projekat se implementira u partnerstvu sa relevantnim državnim i entitetskim ministarstvima i Vladom Brčko distrikta.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti