11.6 C
Gornji Vakuf
Subota, 25. Maja 2024.

Saraj Komerc dobitnik nagrade ‘Gazele 2013’

U okviru Međunarodnog sajma privrede Mostar, u četvrtak je održana ceremonija dodijele BH biznis nagrade “Gazela 2013“ kojom je ozvaničen početak projekta “Uspješne slike bh. poduzetništva – BH biznis nagrada  Gazela 2013”.

“Gazela” biznis nagradu provode mediji u regionu i Evropi i dodjeljuje se u 14 država, a u BiH dodjelu nagrada,  treći put, organizuje Kameleon M&M Group uz pomoć partnera: Vanjskotrgovinske komore BiH (VTKBiH), Privredne komore FBiH (PKFBiH), Ministarstva razvoja, preduzetništva i obrta Federacije BiH, Mostarskog sajma privrede i Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske.

“Gazela” biznis nagrada, kako je pojasnio direktor Kameleon M&M Group Zlatko Berbić, bazira se na metodologiji koja podrazumijeva kontinuiran rast u proteklih pet godina, trogodišnji kontinuitet rasta od deset posto i konstantna nova zapošljavanja bez otpuštanja radnika, što čini 60 posto nagrade.

Preostalih 40 posto podrazumijeva anketiranje nominovanih, od kojih se traže odgovori na niz pitanja, između ostalog, šta znači njihov rad u lokalnoj zajednici, na koji način i koliko ulažu u zaposlene i ekološke modele njihovog razvoja, a jedan dio nagrade odnosi se na izvozne rezultate.

Dodijeljeno je trideset nagrada a jedna od nagrađenih je i firma Saraj Komerc Gornji Vakuf. Naime, ovo preduzeće je osvojilo nagradu u kategoriji Male Gazele za područje Srednjobosanskog kantona.

U kategoriji malih kompanija razmatrana su preduzeća koja imaju od 10 do 49 uposlenih, sa ukupnim prihodom i ukupnom aktivom od 4 miliona KM do 19.999.999 KM.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti