18.5 C
Gornji Vakuf
Subota, 18. Maja 2024.

U požaru u Ždrimcima povrijeđena jedna osoba

Kuća na kojoj je izbio požar i u kojoj se nalazio Senad Trkić

U noći sa nedjelje na ponedjeljak u 23h i 40 minuta Policijskoj stanici Gornji Vakuf-Uskoplje obratila se NN osoba te prijavila da je u  naselju Ždrimci, općina Gornji Vakuf-Uskoplje izbio  požar na stambenoj kući vlasništvo Fate Trkić.

Odmah su na lice mjesta upućeni policajci i vatrogasci kako bi isti lokalizovali. U trenucima kada je vatra gorila u kući Fate Trkić se nalazio njen sin Senad Trkić rođen 1983. godine u besvijesnom stanju usljed udisanja ugljen monoksida. U momentima kada se požar širio po cijeloj kući pripadnici Policijske stanice Gornji Vakuf-Uskoplje zajedno sa vatrogascima i mještanima uspjeli su kroz prozor ući u unutrašnjost kuće te lokalizirati požar. Povrijeđenog Senada su uspjeli da iznesu kroz prozor i prebace do Doma zdravlja Gornji Vakuf-Uskoplje, odakle je prebačen u KBC Travnik.

Senad Trkić je nakon što je zadržan u bolnici u toku noći, u jutarnjim satima pušten iz bolnice. Na kući je usljed požara pričinjena velika materijalna šteta, a uzrok požara će biti naknadno utvrđen.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti