17.4 C
Gornji Vakuf
Petak, 04. Oktobra 2024.

FOTO: Noć Kur'ana časnog u džematu Grnica, MIZ Gornji Vakuf

U prelijepom ambijentu džamije džemata Grnica, po prvi put je održano veće Kur'ana časnog. Prema ideji džematskog imama, Nedžad ef. Husejnovića a uz punu podršku džematskog odbora džemata Grnica i svakako medžlisa IZ Gornji Vakuf održana je manifestacija koja će se dugo pamtiti.

Učesnici ovog mubarek događaja bili su učaći Kur'ana časnog sa područja Vrbaske doline. Učaći koji su učestvovali na večeri Kur'ana i svojim prelijepim učenjem obradovali  prisutne džematlije su nastupili sljedećim redom: Hasan ef. Glamočak, Mirnes ef. Šehić, Ibrahim ef. Glamočak, Salko ef. Gazić, Rešid ef. Bektić, Rusmir ef. Ramić, Adem ef. Šehić, Enes ef. Omerović, Saudin ef. Lužić i Fadil ef. Topalović.

Na licima prisutnih džematlija mogla se vidjeti sreća i zadovoljstvo što prisustvuju ovom mubarek događaju. Hor imama MIZ Gornji Vakuf se dodatno potrudio da učenjem  ilahijama i kasidama posebno privuče našu omladinu. Na kraju kao vrhunac ove noći bilo je obraćanje uvaženog gosta predavača kurra hafiza Fadil ef. Bektaša, profesora kiraeta u Elći Ibrahim Pašinoj medresi.

Uvaženi hafiz Bektaš u svome vazi nasihatu govorio je o Allahovoj knjizi, časnom Kur'anu kao neponovljivom fenomenu i jedinoj orginalnoj knjizi koja je spremljena cijelom čovječanstvu. Hafizovo predavanje je dodatno oduševilo prisutni auditorij tako da je druženje sa njim nastavljeno u mektebskim prostorijama kod džamije.

Čestitamo organizatoru ove prelijepe manifestacije sa dovom Uzvišenom Allahu da im da svaki hajr i bereket. Nadamo se da će ova izuzetna inicijativa Nedžad ef. i džematskog odbora Grnica prerasti u tradiciju koja će zaživjeti u punom kapacitetu i sadržaju.   

{s}grnica311214{/s}

MIZ Gornji Vakuf

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti