10.7 C
Gornji Vakuf
Subota, 05. Oktobra 2024.

Gornji Vakuf: Povećan broj nezaposlenih

Prema podacima Službe za zapošljavanje Gornji Vakuf-Uskoplje u mjesecu januaru  je broj nezaposlenih povećan za trideset i jednu osobu u odnosu na decembar mjesec prošle godine. Tako je krajem mjeseca januara na  Službi za zapošljavanje bilo 3.176 osoba koje traže zaposlenje.

Od tog broja najviše je kvalifikovanih, njih 1.347, zatim nekvalifikovanih ima 938, te polukvalifikovanih 54. Visokokvalifikovanih je jedno, dok broj nezaposlenih sa srednjom stručnom spremom ima 662 osobe.

Na spisku onih koji putem Službe za zapošljavanje traže posao je i 86 osoba sa visokom stručnom spremom, dok njih 88 imaju dokaz sa diplomom više stručne spreme.

Od ukupnog broja nezaposlenih njih 1.490 prvi put traže posao, 843 pripada kategoriji demobilisanih boraca, 74 ratnih vojnih invalida i 93 članova porodica poginulih boraca.

Tokom mjeseca januara zaposlilo se osamnaest osoba, i to dvije osobe sa visokom stručnom spremom, tri osobe sa višom stručnom spremom, četiri osobe sa srednjom stručnom spremom, osam kvalifikovanih i jedna  nekvalifikovana osoba.

U mjesecu januaru pravo na zdravstvenu zaštitu ostvarivalo je 1.260 nezaposlenih osoba.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti