10.1 C
Gornji Vakuf
Subota, 05. Oktobra 2024.

Gornjovakufljanin Rijad Gvozden prvi put nastupa pred svojom publikom

Stara narodna izreka kaže „Kuća je tamo gdje je srce“. A srce mladog bosanskohercegovačkog glumca Rijada Gvozdena je u Gornjem Vakufu. Tamo su mu pradjedovi i on svoju umjetničku inspiraciju pronalazi baš tamo.

Iako je nastupio gotovo u svakom mjestu u BiH, Rijad usprkos velikoj želji, još nikada nije nastupao kod kuće. Priliku za premijerni nastup pred svojim Gornjevakufljanima imat će 17.10. u 19:00 h u Centru za obrazovanje i kulturu kada će izvesti predstavu „Mora od odmora“.

“Mora od odmora” je jedna humoristična ispovijest supruga koji dolazi sa godišnjeg odmora triput umorniji nego što je na odmor krenuo.

Smijati se muci u inat popularno je u našem narodu i način kako preživljavamo teške i ponekad nemoguće trenutke. Upravo je to bit predstave “Mora od odmora” koja će zahvaljujući izvedbi mladog glumca Rijada Gvozdena, nasmijati publiku do suza.

Autor teksta Esmir Salihović htio je na humorističan način, kroz ispovjest supruga, dočarati sve “muke” kroz koje prolazi porodica sa troje djece, želeći 10-ak dana planiranih za odmor učiniti što ugodnijim. Konačni ishod je – potreba za odmorom nakon odmora.

IGRA: Rijad GVOZDEN
autor teksta: Esmir SALIHOVIĆ
fotografija i dizajn plakata: Romano Kuduzović
kostimograf i scenograf: Elmedina SALIHOVIĆ

Više detalja o predstavi na službenom facebook eventu https://www.facebook.com/events/983145195084165/

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti