11.9 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 09. Maja 2024.

Na Zavodu za zapošljavanje Gornji Vakuf-Uskoplje 3.064 nezaposlene osobe

Foto: Arhiva/GornjiVakuf-x.com

Prema podacima Službe za zapošljavanje Gornji Vakuf-Uskoplje u mjesecu decembru je broj nezaposlenih smanjen za jedanaest osoba u odnosu na novembar mjesec iste godine. Tako je krajem mjeseca decembra na  Službi za zapošljavanje bilo 3.064 osoba koje traže zaposlenje.

Od tog broja najviše je kvalifikovanih, njih 1.290, zatim nekvalifikovanih ima 900, te polukvalifikovanih 50. Visokokvalifikovanih je jedno, dok broj nezaposlenih sa srednjom stručnom spremom ima 632 osobe.

Na spisku onih koji putem Službe za zapošljavanje traže posao je i 96 osoba sa visokom stručnom spremom, dok njih 95 imaju dokaz sa diplomom više stručne spreme.

Od ukupnog broja nezaposlenih njih 1.422 prvi put traži posao, 778 pripada kategoriji demobilisanih boraca, 71 ratnih vojnih invalida i 86 članova porodica poginulih boraca.

Tokom mjeseca decembra zaposlila se četrdeset i jedna osoba, i to jedna osoba sa višom stručnom spremom, trinaest osoba sa srednjom stručnom spremom, dvadeset i jedna kvalifikovana i šest nekavalifikovanih osoba.

U mjesecu decembru pravo na zdravstvenu zaštitu ostvarivalo je 1.218 nezaposlenih osoba.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti