12.9 C
Gornji Vakuf
Nedjelja, 29. Septembra 2024.

FOTO: Asocijacija žena NUR o nošenju hidžaba

Foto: AŽ NUR

Povodom 1. februara, Svjetskog dana hidžaba, Asocijacija žena „Nur“ Medžlisa islamske zajednice Gornji Vakuf , u svom redovnom održavanju Mekteba za žene petkom u 19h, osvrnula se i na ovu temu,  temu koja je posljednjih dana izazvala buru različitih emocija, komentara,  sukoba  u mišljenjima, kao i ogorčenost  javnog mnijenja, a ponajviše žena muslimanki, kojima je hidžab, ne samo odraz vjere, nego i način življenja. Prisutnima su  se obratile,  muallima Medžlisa  IZ Gornji Vakuf, Ulfeta Šečunović i vjeroučiteljica Hadžira Zorlak, koje su  ovaj razgovor i predavanje, podkrijepile  i   ajetima   iz  časnog Kur'ana, a  koji govore o propisu pokrivanja tijela.

Hidžab je vanjski izraz identiteta muslimanke. Iako  se nošenjem hidžaba prezentira vjerski identitet muslimanke, on u islamskoj tradiciji nije shvaćen kao vjerski simbol ili obilježje, niti kao sredstvo islamske misije , nego kao sastavni dio vjerskih propisa o odijevanju.

U znak solidarnosti, tolerancije, poštivanja drugog i drugačijeg, pročitajte članake, letke koji će biti oblijepljeni po gradu, te na taj način podržite naše majke, sestre, supruge, kojima je hidžab i odjeća njihova zaštita!!!

{s}nur1216{/s}

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti