14.5 C
Gornji Vakuf
Ponedjeljak, 20. Maja 2024.

Na službi za zapošljavanje Gornji Vakuf-Uskoplje 3.074 nezaposlene osobe

Foto: Arhiva/gornjivakuf-x.com

Prema podacima Službe za zapošljavanje Gornji Vakuf-Uskoplje u mjesecu januaru je broj nezaposlenih povećan za deset osoba u odnosu na decembar mjesec prošle godine. Tako je krajem mjeseca januara na  Službi za zapošljavanje bilo 3.074 osobe koje traže zaposlenje.
Od tog broja najviše je kvalifikovanih, njih 1.300, zatim nekvalifikovanih ima 906, te polukvalifikovanih 50. Visokokvalifikovanih je jedno, dok broj nezaposlenih sa srednjom stručnom spremom ima 630 osoba. 
Na spisku onih koji putem Službe za zapošljavanje traže posao je i 93 osobe sa visokom stručnom spremom, dok njih 94 imaju dokaz sa diplomom više stručne spreme.
Od ukupnog broja nezaposlenih njih 1.411 prvi put traži posao, 779 pripada kategoriji demobilisanih boraca, 71 ratnih vojnih invalida i 86 članova porodica poginulih boraca. 
Tokom mjeseca januara zaposlilo se dvadeset i devet osoba, i jedna osoba sa visokom stručnom spremom, tri osobe sa višom stručnom spremom, jedanaest osoba sa srednjom stručnom spremom, jedanaest kvalifikovanih, jedna polukvalifikovana i dvije nekavalifikovane osobe. 
U mjesecu januaru pravo na zdravstvenu zaštitu ostvarivalo je 1.267 nezaposlenih osoba.
Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti