14.3 C
Gornji Vakuf
Ponedjeljak, 20. Maja 2024.

U Gornjem Vakufu-Uskoplju posao traži 3.013 osoba

Prema podacima Službe za zapošljavanje Gornji Vakuf-Uskoplje u mjesecu novembru je broj nezaposlenih smanjen za sedamnaest osoba u odnosu na oktobar mjesec iste godine. Tako je krajem mjeseca novembra na  Službi za zapošljavanje bilo 3.013 osoba koje traže zaposlenje.

Od tog broja najviše je kvalifikovanih, njih 1.234, zatim nekvalifikovanih ima 882, te polukvalifikovanih 47. Visokokvalifikovanih je jedno, dok broj nezaposlenih sa srednjom stručnom spremom ima 648 osoba.

Na spisku onih koji putem Službe za zapošljavanje traže posao je i 93 osobe sa visokom stručnom spremom, dok njih 108 imaju dokaz sa diplomom više stručne spreme.

Od ukupnog broja nezaposlenih njih 1.397 prvi put traži posao, 729 pripada kategoriji demobilisanih boraca, 70 ratnih vojnih invalida i 80 članova porodica poginulih boraca.

Tokom mjeseca novembra zaposlilo se trideset i šest osoba, i to dvije osobe sa visokom stručnom spremom, jedanaest osoba sa srednjom stručnom spremom, devetnaest  kvalifikovanih i četiri nekvalifikovane osobe.

U mjesecu novembru pravo na zdravstvenu zaštitu ostvarivalo je 1.218 nezaposlenih osoba.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti