11.4 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 09. Maja 2024.

Ispravno mlijeko u Gornjem Vakufu

Foto ilustracija: Internet

Nakon sto su nedavno gotovi svi mediji  objavili skandaloznu vijest da je u Gornjem Vakufu-Uskoplju pronađena supstanca Hloramfenikol u mlijeku, tačnije na dvije farme sa kojih su uzeti uzorci ta se vijest ekspresno proširila te uzdrmala gotovo sve poljoprivrednike sa općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

Ubrzo nakon toga federalni inspektori na čelu sa Nerminom Smajlagić izašli su na teren te su poduzeli sve mjere  da se ispita tačan uzrok.

Ponovljeno je uzimanje uzoraka sirovog mlijeka i urina sa sumnjivih farmi a nakon dobivenih rezultata sa veterinarskog  instituta u Banja Luci, rezultati su pokazali da uzorci zadovoljavaju pravilnik o maksimalno dozvoljenim količinama farmakoloških aktivnih materija u proizvodima životinjskog porijekla, to jest da je mlijeko maksimalno ispravno za upotrebu.

U ovom cijelom slučaju najviše su ispaštale farme Spahić Fehima i Alić Hajrudina kojima je pričinjena ogromna šteta radi nesposobnosti drugih ljudi, tačnije  inspektora koji je požurio sa objavom u medije te na taj način prouzrokovao ogromnu štetu.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti