11.4 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 09. Maja 2024.

FOTO: Zapažen nastup dječaka iz Akademije nogometa ‘Vrbas’

Protekla dva vikenda Akademija nogometa Vrbas  učestvovala je na najjačem futsal turniru u BiH koji se održavao u Vitezu.

Selekcija U10 uzrasta dječaka do deset godina odigrala je tri utakmice i ostvarila sljedeće rezultate: Young Boys Sarajevo-AN Vrbas Gornji Vakuf-Uskoplje 2:0 , FK Borac Jelah-AN Vrbas Gornji Vakuf -Uskoplje 0:0 i Bubamara Travnik-AN Vrbas Gornji Vakuf-Uskoplje 0:2. Od 16 ekipa koje su zauzele učešće na ovom turniru za selekcije U10 akademija Vrbas zauzela je deveto mjesto.

Na turniru je nastupila i selekcija U12 koja je također napravila zapažen rezultat. 

Ovom prilikom predsjednik kluba Hadžijusufović Emir zajedno sa trenerima zahvaljuje se Općini Gornji Vakuf-Uskoplje i općinskom načelniku gospodinu Čausevic Seadu, također, zahvale idu i za Rudnik Uglja Gračanica i direktoru Muftić Salihu i kompaniji ATT d.o.o. i direktoru gospodinu Adnanu Telaloviću   koji su podržali ovaj dječji projekat i omogućili našoj djeci da dostojanstveno predstave nasu općinu.

Iz Akademije Vrbas pozivaju sve dječake uzrasta od 2000 do 2009 da im se pridruže da se zajedno druže, putuju, takmiče, i uče fudbalske vještine.

{s}vrbas121216{/s}

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti