6.9 C
Gornji Vakuf
Petak, 19. Aprila 2024.

FOTO: Završava se izgradnja sportske dvorane u Gornjem Vakufu, stigle stolice

Gornji Vakuf će već na proljeće moći da gleda sportske događaje i ostale manifestacije u sportskoj dvorani u svom gradu. Naime, sportska dvorana, koja je dugogodišnja želja Gornjevakufljana svoja vrata će otvoriti na proljeće kada se očekuje da bi se radovi na izgradnji iste mogli završiti. Iako je prvobitno planirano da se sportska dvorana otvori do kraja protekle godine, do otvorenja nije došlo, jer je našu općinu zadesila oštra zima sa niskim temperaturama, pa su se radovi na dvorani kratko obustavili.

Finansijer projekta dovršetka izgradnje sportske dvorane je bratska općina Sancaktepe, Turska.

Projekt implementira Turska razvojna agencija (TIKA), na osnovu ugovora koji je potpisan s jednom turskom općinom, s kojom se naš grad bratimio. Financijska vrijednost projekta je 1.200.000 KM, i radi se o jednom od najznačajnijih projekata na području gornjevakufske općine u poslijeratnom razdoblju.

Vijest o dovršetku dvorane je obradovala sve građane, a najviše sportiste i sportske radnike, koji su već duže vrijeme ukazivali na potrebu izgradnje jednog ovakvog objekta.

Kada uzmemo u obzir ulaganje Općine od preko 700 hiljada KM, i ulaganje bratske općine Sancaktepe, Republika Turska, vrijednost izgradnje sportske dvorane u Gornjem Vakufu-Uskoplju biće oko 2 miliona KM.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti