9.5 C
Gornji Vakuf
Nedjelja, 29. Septembra 2024.

Obdukcija pokazala: Starica vezana i ugušena

Foto: Avaz.ba

Obdukcija tijela 70-godišnje Almase Bilkić iz gornjevakufskog gradskog naselja Gornja Mahala, koja je u ponedjeljak oko 12.30 sati pronađena vezana i mrtva u porodičnoj kući, neslužbeno saznajemo, pokazala je da je starica – ugušena.

Nesretnu staricu pronašla je komšinica koja je vidjela da boca domaćeg mlijeka još od nedjelje stoji na njezinoj ogradi, te je posumnjala da nešto nije u redu. Komšije kažu da je otišla provjeriti te zatekla otvorena vrata i vidjela vezanu i mrtvu Almase.

Godinama je, kažu komšije, radila u Njemačkoj gdje je ostvarila i pravo na penziju. Starica je živjela sama u kući pored koje je napravljena i nova velika kuća, u koju još uvijek nije uselila. S mužem se, kažu komšije, davno rastala, a od porodice ima samo sestru koja živi u SAD-u.

Uviđaj koji je zbog smanjene vidljivosti prekinut u ponedjeljak navečer, završen je jučer oko 13,30 sati, a policija provodi poligrafsko ispitivanje nekoliko osoba, no, konkretnog traga još uvijek nema. Najvjerovatniji motiv je, smatraju policija i komšije, razbojništvo, odnosno koristoljublje.

Avaz.ba

Zadnje dodano
Povezane vijesti