12.6 C
Gornji Vakuf
Nedjelja, 19. Maja 2024.

Debi iz snova pred domaćom publikom za MNK Sloga

Ove godine u Gornjem Vakufu-Uskoplju se ispisuje sportska historija. Grad je napokon dobio sportsku dvoranu, kao ključni preduslov za razvoj dvoranskog sporta. Rezultati postojanja modernog sportskog borilišta su vidljivi svakodnevno. MRK Sloga je organizovala neke spektakularne utakmice, gostovanje kadetske rukometne reprezentacije, a ŽRK Sloga je imala svoju seniorsku premijeru u Prvoj ligi.

Sinoć je još jedan kolektiv debitovao pred gornjevakufskom publikom u službenoj takmičarskoj utakmici. Naime, MNK Sloga je u okviru trećeg kola Prve futsal lige BiH ugostila ekipu DiaBiH i slavila pobjedu 4:2.

Pored domaće premijere, za Slogu je ovaj susret bio od naročitog značaja zbog toga što je DiaBiH jedan od glavnih konkurenata za ulazak u Premijer ligu.

Nakon prvog poluvremena bez golova, u kom se osjetila nervoza i grč kod igrača Sloge, u nastavku su domaći momci napali svim silama. Samo je bravurozni golman spašavao ekipu iz Sarajeva da ne primi pogodak. Ipak, napori su urodili plodom te Petak pogađa za 1:0, a samo dvije minute kasnije i za 2:0.

U zadnjih deset minuta gosti su krenuli na sve i ništa, igrajući sa pet igrača u polju. To je rezultiralo smanjenjem rezultata na 2:1. Ipak, tako rizična igra im se obila o glavu te Harun Latić, kapiten Sloge, sa dva dalekometna pogotka utakmicu šalje u mirnu luku. Do kraja su gosti uspjeli smanjiti na 4:2 što je bio i konačan rezultat susreta.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti