14.5 C
Gornji Vakuf
Ponedjeljak, 20. Maja 2024.

OO SDP Gornji Vakuf-Uskoplje: Puna podrška demobilisanim borcima u ostvarivanju njihovih prava

Povodom najavljenih mirnih masovnih protesta Demobilisanih boraca Federacije BiH, OO SDP Gornji Vakuf Uskoplje izražava javnu podršku borcima u ostvarivanju svojih zasluženih do danas ne ostvarenih prava.

Demobilisani borci su najobespravljenija kategorija u bosanskohercegovačkom društvu, iz tog razloga želimo da što prije ostvare svoje zacrtane planove.

Danas Demobilisani borci žive na rubu egzistencije. Posljedica takve situacije jeste ne razumna vlast koja ne želi da razgovara, a kamo li da riješava njihove probleme.

Prije nepunih mjesec dana SDP BiH, DF i HDZ 1990 uputili su inicijativu  za sazivanje vanredne sjednice Parlamenta Federacije na temu boračke problematike, što su SDA, SBB i HDZ šutnjom odbili.

Demobilisani borci su 2016 godine kreirali su Boračku rezoluciju koja glasi “Borački registar”, Borački dodatak”, Ukidanje finansiranja boračkih udruženja” itd.

Još u tom periodu OO SDP Gornji Vakuf Uskoplje na dnevni red je stavio “Boračku rezoluciju”, što je 25 članova Odbora jednoglasnom odlukom prihvatilo. To je bio signal da smo saslušali potrebe boraca i od toga perioda im dajemo posebnu podršku.

Na javnom skupu Demobilisanih boraca održanog 21.02.2018 godine u Gornjem Vakufu Uskoplju, na žalost, od svih političkih partija koje učestvuju u političkom životu u općini, samo su predstavnici SDP-a bili, što samo po sebi govori o zainteresovanosti vlasti za ovu problematiku.

Očigledno je da su rukovodstva drugih partija zadovoljni situacijom u kojoj se nalazi boračka populacija, pa nisu našli vremena da prisustvuju sastanku.

Demobilisanim borcima BiH, a naročito Gornjeg Vakufa Uskoplja želimo sreću u ostvarivanju svojih zasluženih prava i dajemo punu podršku u zacrtanim ciljevima.

OO SDP Gornji Vakuf-Uskoplje

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti