22.2 C
Gornji Vakuf
Subota, 18. Maja 2024.

FOTO: Odličan nastup učenika ‘MSŠ Gornji Vakuf’ na Državnom prvenstvu frizera BiH

U Banja Luci je u Kulturnom centru Banski dvori proteklog vikenda održano Otvoreno prvenstvo frizera Bosne i Hercegovine. Na prvenstvu su nastupili i učenici iz Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“, a titulom državne prvakinje u konkurenciji „Ženska disciplina: mini val“ okitila se Adnana Omerović, dok je u istoj disciplini Ajla Duraković osvojila drugo mjesto.

Pored Omerović i Duraković, zapažene rezultate su ostvarili i Asmir Medilović i Dženita Smajić koji su u muškoj disciplini „šišanje“ osvojili drugo, odnosno četvrto mjesto. U ženskoj disciplini „školska punđa“ drugo mjesto je osvojila Iris Teskeredžoć, a treće Irma Čolić.

U razgovoru za GornjiVakuf-x.com, profesor Sanin Fazlić, koji je i predsjednik Udruženja frizera SBK izrazio je svoje zadovoljstvo rezultatima koje su učenici postigli.

„Učenici koji su nastupili na Državnom prvenstvu su selektirani u školi na školskom takmičenju, te smo se intenzivno spremali za nastup u Banja Luci. Kao dio priprema, učenici su nastupili na „Hair fashion showu“ u Bugojnu. Ovaj rezultat je pokazatelj kvalitetnog rada u frizerskoj školi u Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“, gdje svake godine izlaze generacije fantastičnih mladih frizera“ – rekao je Fazlić.

Na takmičenju je nastupilo ukupno 115 takmičara iz BiH, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Mađarske, a uspješan organizator je bio Savez frizera BiH i Udruženje frizera grada Banja Luka.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti