23.1 C
Gornji Vakuf
Subota, 18. Maja 2024.

FOTO: KK Sloga na prestižnom seminaru u austrijskom Neuhoffenu

Ekipa Karate klub Sloga nalazi se na petodnevnom seminaru u austrijskom gradu Neuhoffen. Ovo je jedan od najjačih seminara ovakve vrste u Europi. Sva eminentna lica iz svijeta karatea dolaze u ovaj kamp da podjele svoja iskustva sa sudionicima. Sloga ima tu privilegiju da već treću godinu bude sudionik ovog spektakla.

Iz kluba je  otputovalo petnaestero djece uz pratnju trenera Nijaza Brice MPC 4. dan te Ahmeda Brice MPC 2 dan inače, nekadašnjeg viceprvaka Europe. Također, pu Austrije su otputovali novopečeni sudci Damjan Jerković MPC 1. dan i Filip Jurina MPC 1. dan, kojima je bitno da svoje znanje upotpune sa svjetskim stručnjacima.

Djeca koja će ovaj put predstavljati klub su izuzetni takmičari koji su prošlu sezonu odradili fantastično. Bili su na desetke međunarodnih i kantonalnih takmičenja, te osvajači državnih medalja u prošlim godinama. Među njima je Emina Bektić koja je ove godine bila viceprvak države te nastupala na Balkanskom prvenstvu u Istambulu i branila zastavu BiH.

Sponzor ovog putovanja je naš uvaženi načelnik gosp. Sead Čaušević i firma Saraj komerc kojima se ovim putem rukovodstvo kluba zahvaljuje. Ekipa je otputovala u trenerkama za koje je zaslužan gosp.Linden Rainer. Sav posao oko organizacije je obavila sekretarica Zrinka Jerković i hvala joj na trudu. Nadamo se da će naši članovi u Austriji dostojanstveno predstaviti naš klub i naš lijepi grad Gornji Vakuf-Uskoplje.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti