23.1 C
Gornji Vakuf
Subota, 18. Maja 2024.

FOTO: Nezavisni blok predstavio kandidate za Opće izbore 2018 u Gornjem Vakfu-Uskoplju

Dana 16.9.2018. godine, sa početkom u 17 h, u prostorijama JU Centar za obrazovanje i kulturu održao sa predizborni skup u organizaciji političkog subjekta Nezavisni blok, općinska organizacija Gornji Vakuf – Uskoplje.

Nezavisni blok je novi politički projekat osnovan u septembru prošle godine u zgradi Parlamenta BiH. Nastao je kao glas i krik protiv dosadašnjeg načina privatizacije stranaka i institucija države u korist uskog broja porodično i interesno povezanih ljudi.

Preko 80% ljudi u Nezavisnom bloku su prvi put u politici i okupila ih je iskrena želja da budu inicijalna kapsula šireg pokreta koji će narode i građane u BiH potaknuti da odbace strah i da se – ne zaboravljajući prošlost – okrenu politici koja će se baviti temama sadašnjosti i rješenjima za budućnost.

Prisutnima su se redom obraćali Asmir dr. Karadža, nosioc liste Nezavisnog bloka za skupštinu Srednjobosanskog kantona, potom Erhad Imočanin nosioc liste Nezavisnog bloka za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH.

Posebnu pažnju kod gornjevakufljana izazvala su obraćanja kandidata Edvina Granića i Fuada Kasumovića. Naime, riječ je o dvojici kandidata porjeklom iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, koji su svoja zvanja i ugled u oblasti ekonomije i finansija sticali obavljajući odgovorne i važne funkcije, između ostalih, u institucijama Federacije BiH i zajedničkim institucijama države BiH.

Edvin Granić, kao predstavnik općine Gornji Vakuf-Uskoplje iz ovog političkog subjekta za skupštinu Srednjobosanskog kantona, dotakao se lošeg zdravstvenog sistema u našoj državi, te slabog priliva stranih investicija, a sve zbog političke nestabilnosti.

Fuad Kasumović, nosioc liste Nezavisnog bloka za Parlamantarnu skupštinu BiH, svojim dominantnim stavom plijenio je pažnju tokom cijelog izlaganja, a obradio je nekoliko bitnih ekonomskih tema, ističući važnost pristupa NATO-u, kao i EU.

Na kraju prisutnima se obratio Senad Šepić, kandidat Nezavisnog bloka za Predsjedništvo BiH. U sali se osjetilo povjerenje i sigurnost. Spominjane su mnoge teme, ali najveći fokus je stavljen na ravnomjerni razvoj BiH uz poštivanje svih naroda i religija.

Skup je završen uz gromoglasan aplauz učesnicima, a važno je naglasiti da su na istom prisustvovali predstavnici oba konstitutivna naroda koji većinski naseljavaju općinu Gornji Vakuf – Uskoplje.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti