18.7 C
Gornji Vakuf
Utorak, 07. Maja 2024.

Rukometašice Sloge u međugradskom derbiju odigranom u Bugojnu savladale Iskru

Prvo kolo PRVE LIGE FEDERACIJE ZA ŽENE odmah nam je ponudilo komšijski derbi između ekipa ŽRK ISKRA i ŽRK SLOGA. U prošloj sezoni u obje utakmice slavili su domaćini, uoči ove utakmice novi trener naše ekipe je najavio da će se to promijenit i obećanje je na zadovoljstvo igračica i navijača Sloge ispunjeno.

Sjajna odbrana, igra srcem jedna za drugu, dovelo nas je do toga da na poluvremenu utakmice imamo prednost od 3 gola razlike. Drugo poluvrijeme naše djevojke ulaze uz malu dozu nervoze, međutim kako je vrijeme odmicalo pobjeda je bila sve sigurnija. Na kraju smo ostvarili sjajnu pobjedu rezultatom 21:26.

Iako smo rekli da je u ovoj utakmici ključna stvar bila kolektivna jaka odbrana, spomenut ćemo najbolje pojedince utakmice. Najbolji strijelac naše ekipe na današnjoj utakmici bila je fantastična Amina Duratbegović sa 7 postignutih golova, sa malo manjim učinkom od 6 golova pratila je Aida Pokvić, iskusna Aida Abazović postigla je 5 golova, 3 gola je postigla je Amina Hadžiabdić, iako je nastupila povrijeđena sa bolom u leđima Dalila Abazović se upisala 2 puta u listu strijelaca, po 1 gol su postigle Ismihana Đelihodžić, Almina Šehić i Edisa Bušatlić. Još su nastupile Karamustafić Lejla, Šeketa Irma, Karamustafić Negra, Aida Ćatić, Dželila Zukić i sjajni golmanski trojac Asja Sofić, Irma i Naida Milanović. Trener ekipe Edin Hadžiabdić, službeni predstavnik Isma Hadžiabulić.

Nakon odlične pobjede u prvom kolu, naše djevojke se nakon kraćeg odmor nastavljaju pripremat za drugo kolo i domaću utakmicu protiv ekipa koja je jedan od dva najozbiljnija kandidata za ulazak u viši rang a to je ŽRK KRAJINA iz Cazina. Ova utakmica mora bit poziv za sve vas da podržite ovu mlade vakufljanke.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti