11.5 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 09. Maja 2024.

Pao lider na tabeli, Sloga savladala Gračanicu

Ovo su dvorana i grad iz kojih još nikad niko nije odnio niti jedan bod. Foto: Adin Čalkić

U briljantnoj atmosferi pred dvije hiljade sjajnih navijača, Sloga je u Gornjem Vakufu-Uskoplju pobijedila lidera Premijer lige BiH u rukometu ekipu Gračanice sa 20:19.

Gračanica se gornjevakufskoj publici predstavila u odličnom izdanju i pokazala zašto je lider na tabeli. Ipak, u Gornjem Vakufu-Uskoplju nema bodova nikom pa tako ni ekipi večeras previše nervoznog Damira Doborca. Susret je odigran u sportskom okruženju uz fer navijanje domaćih navijača, ali i grupice navijača iz Gračanice koja zaslužuje sve čestitke jer su na susret u Gornji Vakuf-Uskoplje putovali gotovo sedam sati.

Najefikasniji u redovima Sloge bio je Sedžad Abdurahmanović sa osam golova. Momak je zaista odigrao briljantnu utakmicu i uz golmana Močevića bio najbolji na terenu. Standardno dobri Goran Biljaka je dao sedam golova, a Anes Halebić dva gola. Po jednom su pogađali Ajdin Demirović, Admir Purić i Arman Ljutić.

Bolji od ostalih u gostujućoj ekipi bio je Dušan Živanov sa pet golova.

Sloga je trenutno trćeplasirana, ali kolo nije kompletirano. Do kraja polusezone Sloga ima gostovanje kod devetoplasirane Lokomotive u Brčkom, nakon čega slijedi zimska pauza.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti