9.9 C
Gornji Vakuf
Subota, 27. Novembra 2021.

FOTO: Sve spremno za Izbor najboljih sportista SBK/KSB za 2018. godinu u Gornjem Vakufu-Uskoplju

spot_img

U Gornjem Vakufu-Uskoplju održana je 2. sjednica Organizacinog odbora „Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu” kojom je presjedavala ministrica Katica Čerkez u svojstvu predsjedavajuće Organizacionog odbora „Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu ” i koja je pozdravila prisutne i istaknula da u budžetu za 2019. godinu  SBK/KSB grant sporta će iznositi 810.000,00 KM i da ovo povećanje se odnosi na poboljšanje  sportske infrstrukture na SBK/KSB. Pozivam sve sportske klubove da apliciraju na Javni poziv i na taj način će  stvoriti što bolje uslove za razvoj sporta na našem Kantonu-kazala je Katica Čerkez u svome obraćanju prisutnim članovima Organizacionog odbora ” Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu” kojeg sačinjavaju istaknuti sportski radnici načelnici općina SBK/KSB.

Potpredsjednik Organizacinog odbora i načelnik Općine Gornji Vakuf-Uskoplje, Sead Čaušević rekao je da su kao domaćini ove Manifestacije učinili sve za što bolju organizaciju i da će Općina Gornji Vakuf-Uskoplje kao i prije osam godina zasigurno biti dobar domaćin najboljim sportistima i ekipa Kantona.

U ime Sportskog saveza SBK/KSB obratio se predsjednik Mirsad Ibrišimbegović i iskazao zahvalnost pokrovitelju manifestacije Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSBK, domaćinu Općini Gornji vakuf-Uskoplje i svim sponzorima posebno generalnom sponzoru “Hassky sport” d.o.o., No1 Brand koji osvaja.

Organizacioni odbor podržao je  jednoglasno  odluke Ocjenjivačkog žirija koje je saopštio predsjednik Branko Pilić, a nagrade i priznanja najuspješnijim sportistima i sportskim radnicima bit će uručene na svečanosti koja će se održati 22. 02. 2019. godine u JU “Centar za obrazovanje, sport i kulturu“ Gornji Vakuf-Uskoplje sa početkom u 18,30 sati uz prigodan muzički program  u kojem učestvuju BZ “Preporod”, HKD “Napredak”, Valentina Vavra i Vedran Marčeta i Klub mažuretkinja “Uskopljanke” Gornji Vakuf-Uskoplje.

Nakon sjednice Organizacionog odbora upriličeno je svečano potpisivanje Ugovora o generalnom sponzorstvu manifestacije “Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu” između Sportskog saveza SBK/KSB i “Hassky sport” d.o.o., No1 Brand koji osvaja. U ime Sportskog saveza SBK/KSB ugovor je potpisao predsjednik Mirsad Ibrišimbegović  dok u ime “Hassky sport” d.o.o., No1 Brand koji osvaja ugovor potpisao direktor Edin Goran.

Manifestacija „Izbora najboljih sportista Kantona za 2018. godinu“ održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB. Generalni sponzor je ” Hassky sport ” d.o.o., No1 Brand koji osvaja, zlatni sponzor je Općina Gprnji Vakuf-Uskoplje, srebrni sponzor Flash team Gornji Vakuf-Uskoplje, a bronzani Tiskara Humac, Gornji Vakuf-Uskoplje,  BSI   Jajce,  KSC  Bugojno , JU ” Centar za obrazovanje, sport i kulturu” Gornji Vakuf-Uskoplje.

Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
spot_img
Povezane vijesti