20.6 C
Gornji Vakuf
Ponedjeljak, 20. Maja 2024.

Amer Begović iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja među najboljim studentima druge godine Univerziteta Oklahoma

Da su upornost i predanost najbolji put do uspjeha potvrđuje primjer Amera Begovića iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja. On je drugu godinu zaredom dobio priznanje koje se uručuje najboljim studentima Univerziteta u Oklahomi.

Na svome facebook profilu je nakon primanja ovog prestižnog priznanja objavio inspirativnu poruku koju prenosimo u cijelosti.

Dragi prijatelji,

Jako sam uzbuđen da podijelim sa vama da sam na svom univerzitetu dobio priznanje koje je uručeno najboljim studentima druge godine. Danima razmišljam šta da stavim u opis ove slike, ali nikako da nađem riječi kojima mogu pokazati šta osjećam. Emocija koja nadjača sve ostale je zahvalnost svim prijateljima, učiteljima i mentorima koji su oduvijek vjerovali u mene, čak i u trenucima kada sam u sebe nisam vjerovao. Zahvalan sam Bogu sto mi je podario predivne ljude sa kojima je život uvijek divan. Ova nagrada je za mene bila jedan veliki san, i baš zato sam najviše zahvalan svojoj porodici koja mi kroz trud, rad i beskrajnu ljubav svakim danom omogućava ostvarenje snova. Prošle godine kada sam osvojio nagradu sam rekao „Ovo je samo početak!“ Ovo danas nije više početak, ali nije ni kraj. Baš to je ljepota edukacije jer nije samo jedan trenutak, već čitavo putovanje. Sa razlogom nam kao djeci ponavljaju naredbu od Allaha dž.š. : Ikre’ Bismi Rabbike. Ja učim, i ja čitam poručio rodbini i prijateljima Amer Begović na svom facebook  profilu.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti