20.2 C
Gornji Vakuf
Utorak, 21. Maja 2024.

Saopštenje za javnost OO SDA Gornji Vakuf

Dana 09.05.2019.godine oko 13:30 sati na području industrijske zone  Kasumović Salih zvani Ikan uz psovke i prijetnje verbalno je napao načelnika Općine Gornji Vakuf-Uskoplje gospodina Seada Čauševića. 

Vjerovatno bi to bio i fizički napad da to nije spriječio načelnikov saradnik koji je sa njim bio u društvu. S obzirom da je ovo drugi napad na Općinskog načelnika u posljednjih pola godine od iste osobe Općinski odbor SDA Gornji Vakuf najoštrije osuđuje nasilničko i anticivilizacijsko ponašanje dotične osobe.

Podsjećamo širu javnost i građane Općine Gornji Vakuf-Uskoplje da je načelnik Sead Čaušević nosilac najvećeg ratnog priznanja značke  „Zlatni ljiljan“ i da je na posljednjim lokalnim izborima održanim u oktobru 2016.godine kao kandidat SDA dobio više od 4800 glasova. Smatramo da su ovakvi napadi na bilo kog, a posebno na načelnika Općine potpuno neprihvatljivi i da predstavljaju daleku prošlost.

Općinski odbor SDA Gornji Vakif daje punu podršku načelniku gospodinu Seadu Čauševiću u njegovom radu i djelovanju i zahtjevamo od svih institucija da pravovremeno reaguju i postupe u okvirima svojih nadležnosti. Također smatramo da ako bilo ko smatra da su njegova ljudska ili bilo koja druga prava ugrožena, uzurpirana ili sprijećena od načelnika ili bilo koga neka to dokaže i traži u institucijama sistema države BiH koji su zaduženi za održavanje i sprovođenje zakona i zakonskih propisa.

Općinski odbor SDA G. Vakuf

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti