21.2 C
Gornji Vakuf
Ponedjeljak, 20. Maja 2024.

U prodaji ulaznice za humanitarni koncert za Jasminu Topić

Jasmina Topić je samohrana majka iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja koja treba našu pomoć. Već duži niz godina je gotovo nepokretna zbog reumatoidnog artritisa koji joj je dijagnosticiran 2005. godine u KC Sarajevo. Ova teška hronična upalna bolest vezivnog tkiva najčešće pogađa zglobove i kosti a ponekad i unutarnje organe.

Nažalost, Jasmina ima i uspostavljenu dijagnozu osteoartritisa, spondiloze, lumbalne diskopatije, ulcera cruris (otvorene rane i otekline ispod koljena) te hipotireoze. Kombinacija ovih dijagnoza uveliko otežava njeno kretanje i   rezultira povećanjem tjelesne mase što još više komplikuje svakodnevno funkcionisanje i ugrožava njeno već narušeno zdravlje.  Ljekari navode da bi od pomoći bila moderna biološka terapija tzv. “pametnim lijekovima”. Ovakva terapija iziskuje brojne pretrage i financijski je jako zahtjevna.

Molimo sve dobre ljude koji imaju želju i mogućnost da pomognu da to urade kupovanjem karti za humanitarni koncert, koje koštaju 5 KM, koji organizuje neformalna grupa građana, prijatelja porodice Topić.

Avdo Zec-061 535 146, Samir Beganović-063 040 262, Alem Dizdar-061 923 279. Karte možete kupiti u zgradi Doma kulture Gornji Vakuf-Uskoplje, u caffe “Dior”-u i na štandu koji će biti postavljen u srijedu ispred Privredne banke Sarajevo od 09:00 do 13:00 sati.

Također, pomoći možete i uplatama iz BiH ili inostranstva na brojeve računa sa priložene fotografije.

djerdjefjasmina

koncert copy

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti