22.2 C
Gornji Vakuf
Subota, 18. Maja 2024.

Saopćenje za javnost načelnika Općine i predsjednika Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje

Načelnik općine Gornji Vakuf-Uskoplje Sead Čaušević i Općinska uprava oštro osuđuju ispisivanje uvredljivih grafita u jutarnjim satima dana 05.08.2019. godine u dvorištu povratničkih Bošnjačkih porodica u naselju Krupa, koji su osvanuli na automobilima i stambenim objektima.

Ovakvi postupci sigurno ne idu u prilog izgradnji boljeg suživota i tolerancije, stoga apelujemo na sve građane da se suzdrže od bilo kakvih provokacija i dizanja tenzija, jer samo sa poštovanjem različitosti između nas doprinosimo suživotu i razvoju naše lokalne zajednice.

Općinska uprava traži od svih nadležnih institucija da svojim aktivnostima otkriju počinitelje tih vandalskih djela i privedu ih licu pravde, a također pozivamo sve nevladine organizacije i javne institucije da javno osude ovakvo vandalsko ponašanje i podignu glas protiv govora mržnje i netolerancije, saopšteno je iz ureda načelnika Općine Gornji Vakuf-Uskoplje Seada Čauševića.

Općinsko vijeće Gornji Vakuf-Uskoplje na čelu s predsjednikom Općinskog vijeća gospodinom Goranom Batinićem oštro osuđuje ispisivanje grafita mržnje koji se dogodio u ranojutarnjim satima u naseljenom mjestu Krupa.

Smatramo da se ovdje radi o pojedincima koji svojim neodgovornim ponašanjem pokušavaju izazvati međunacionalne tenzije na području naše Općine, te smo uvjereni da u tome neće uspjeti.

Općinsko vijeće Gornji Vakuf-Uskoplje traži od nadležnih institucija da u što skorijem roku istraže navedeni događaj te da se počinitelji što prije pronađu i sankcioniraju u skladu sa Zakonom.

Općina Gornji Vakuf-Uskoplje je i dalje sredina koja je primjer tolerancije i međusobnog uvažavanja svih naših građana, stoji u saopštenju predsjednika Općinskog vijeća.  

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti