14.3 C
Gornji Vakuf
Ponedjeljak, 20. Maja 2024.

FOTO: Vjeroučitelj islamskog vjeronauka obradovao prvačiće OŠ „Uskoplje“ novogodišnjim paketićima

Saudin Cokoja, nastavnik Islamske vjeronauke u OŠ „Gornji Vakuf“, sa jednim odjeljenjem prvog razreda ove škole, te u pratnji njihove učiteljice Almire Muminović i direktora škole, Dževada Isakovića, posjetili su danas OŠ „Uskoplje“, te uručili poklon paketiće prvačićima ove škole, povodom božićnih blagdana i novogodišnjih praznika.

Ovom prilikom, nastavnik vjerounauke Saudin Cokoja, obezbijedio je 35 paketića za najmlađe učenike a koje su im uručili njihovi vršnjaci iz OŠ „Gornji Vakuf.“

Glavni zadatak predmeta Vjeronauka je, podučavanje moralu i čestitosti, spajanju ljudi i njihovih različitosti, te poziv na suživot i toleranciju. Ovom gestom, nastavnik Vjeronauke sa svojim  učenicima i kolegama, htio je poslati poruku, da moramo poštovati naše različitosti jer su one naše najveće bogastvo.

Svoje vršnjake, učenici OŠ „Uskoplje“, zajedno sa svojim učiteljima i vjeroučiteljicama, te direktorom škole, dočekali su srdačno uz prigodan program. Nakon uručivanja paketića, djeca su se družila i igrala. Nije nedostajalo pjesme i radosti.

Djeca su naša budućnost, zato treba da ih odgajamo u duhu prijateljstva, poštivanja i uvažavanja. Učiteljice sa svojim učenicima, najavili su uzvratnu posjetu OŠ “Gornji Vakuf.” Ko je dobar čovjek, on će biti i dobar vjernik.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti