12.6 C
Gornji Vakuf
Nedjelja, 19. Maja 2024.

Otvoreno pismo roditeljima učenica i učenika MSŠ ‘Gornji Vakuf’

Dragi roditelji,

Živimo u vremenu koje nam diktira okolnosti koje ne možemo u potpunosti kontrolirati i u okruženju koje nije uvijek u skladu sa našim željama. Cijeli svijet je zahvatila pandemija virusa COVID-19. Nažalost, naša zemlja nije izuzetak, niti naš grad, kao ni naša škola. Bolest je prilično nepoznata struci pa i nama ostalima koji nismo medicinske struke. Ali na bazi onog sto je poznato Svjetska zdravstvena organizacija je dala upute stanovništvu za ponašanje u vremenu pandemije. Formirani su razni Krizni štabovi koji su na bazi toga dali svoje upute. Upute Ministarstva obrazovanja SBK i Kriznog štaba našeg kantona za organizaciju nastave objavljene su na našoj školskoj stranici. Također je objavljen i plan rada naše škole. Pored toga razrednici su vas informisali o potrebi pridržavanja svih epidemioloških mjera vaše djece tj. naših učenika, vas samih u školi i životu uopšte. Formirali smo na nivou škole tim COVID koji redovno prati epidemiološku situaciju u školi.

Veoma smo vam zahvalni i zadovoljni smo sto ste odgovorno i savjesno ispunjavali svoju roditeljsku zadaću.

Mi smo se trudili da ispoštujemo sve propisane mjere i stvorimo sigurno okruženje za vašu i našu djecu. Mi vjerujemo vama, dragi roditelji, te vas molimo da i vi vjerujete nama.

Svakodnevno se vrši dezinfekcija svih školskih prostorija, a HES služba dodatno vrši dezinfekciju svakog petka nakon nastave.

Molimo vas da pažljivo pratite zdravstveno stanje vaše djece i upisujete podatke u listu. Ukoliko vaše dijete ima neke od simptoma bolesti obratite se ljekaru. Ljekar će procijeniti da li ima sumnje na Covid i testirati besplatno ako simptomi ukazuju na tu vrstu bolesti.

Ukoliko nalaz testa bude pozitivan dijete se šalje u izolaciju kao i najbliži kontakti koje struka odredi. Prema sadašnjem stavu Kriznog štaba nastava se ne prekida niti razred ide u izolaciju. Svi zajedno trebamo  shvatiti ozbiljnost situacije i pridržavati se svih epidemioloških mjera za dobrobit vaše i naše djece, kao i svih nas. Na taj način ćemo omogućiti da redovna nastava potraje i da život vaše djece kao i svih nas bude socijalno bogatiji. Sve što vas zanima budite slobodni da pitate razrednike vaše djece ili da se obratite upravi škole.

S poštovanjem!

Direktorica
Selvedina Begović

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti