2 C
Gornji Vakuf
Subota, 20. Aprila 2024.

Dvije škole na jednoj pozornici

U sklopu obilježavanja Dana Općine Gornji Vakuf-Uskoplje svoj nastup su imale i srednje škole sa područja ove općine. Vijest je to ništa više zanimljiva nego i ostale vijesti vezane za obilježavanje Dana Općine. Djeca su pjevala, igrala, recitovala, sve divno i krasno, pomalo izlizano.

Ipak, ovaj događaj je sve osim „običan“. Te kišne jesenske večeri prvi put nakon nesretnog rata na istoj pozornici u zajednički osmišljenom programu, nastupili su učenici koji idu u dvije škole pod jednim krovom. Neka ostane zapisano: Dana, 27.09.2022. godine na pozornici Centra za obrazovanje i kulturu Gornji Vakuf-Uskoplje zajedno su nastupili učenici Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ i Srednje škole „Uskoplje“. Svako je imao svoje tačke, one koje vježbaju na školskim sekcijama, ali je redoslijed nastupa, konferansa i voditelji, sve ono što je moguće da bude zajedničko i bilo.

Djeca iz ove dvije škole, ali i prilično hrabre direktorice koje se nalaze na čelu su poslali simboličnu poruku upravo na najznačajniji dan Općine. Možda je vrijeme da svijet prepustimo mladima? Možda je vrijeme da nas vode žene, onako, hrabro naprijed, kako to rade Selvedina Begović i Luca Boškić?

A sada izvještaj sa ovog događaja kakav bi trebao biti da nismo gdje jesmo, da ne trošimo energiju da dokažemo da je normalno da ljudi rade i žive u skladu sa svojim prirodnim potrebama, a ne vjerskim i nacionalnim.

Sinoć je u Centru za obrazovanje, sport i kulturu Gornji Vakuf-Uskoplje u sklopu obilježavanja Dana Općine Gornji Vakuf-Uskoplje održan program učenika srednjih škola sa područja Općine. U prepunoj sali, predstavili su se učenici Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ i Srednje škole „Uskoplje“.

Učenici obje škole su prezentirali šta to rade na muzičkoj, recitatorskoj i dramskoj sekciji.

Izradu ovog teksta podržala je Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) kroz projekat PRO-Budućnost. Sadržaj ovog teksta ne odražava neminovno stavove USAID-a ili Vlade SAD-a.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti