11.6 C
Gornji Vakuf
Srijeda, 01. Maja 2024.

Održana sjednica Organizacionog odbora “Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2022. godinu”

U zgradi općine Novi Travnik održana je 1. sjednica Organizacionog/Organizacijskog odbora manifestacije „Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2022. godinu”, koja će se 24. februara/veljače 2023. godine održati u Novom Travniku u Domu kulture. Sjednica Organizacionog/Organizacijskog odbora manifestacije „Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2022. godinu” započela je minutom šutnje kojom odana počast legendarnom treneru, Travničaninu Miroslavu Ćiri Blaževiću.

Sjednicom Organizacionog/Organizacijskog odbora manifestacije „Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2022. godinu” predsjedavao je u ime predsjednika Organizacionog/Organizacijskog odbora manifestacije „Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2022. godinu” Bojana Domića, kantonalnog ministra obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta savjetnik ministra Ivan Sajević. Sjednici su prisustvovali u ulozi domaćina manifestacije načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo, načelnik Općine Gornji Vakuf -Uskoplje Sead Čaušević,  predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB Mirsad Ibrišimbegović i drugi istaknuti sportski radnici koji su kroz duži vremenski period dali svoj doprinos razvoju sporta na prostoru SBK/KSB i Bosne Hercegovine.

Predsjednik Sportskog saveza SBKKSB  Mirsad Ibrišimbegović istaknuo je da je manifestacija „Izbor najboljeg sportiste Kantona” jedna od najznačajnijih manifestacija na prostoru Kantona i očekuje da će ovo biti jedna od najbolje organizovanih do sada, posebno što Sportski savez SBK/KSB ove godine organizuje 20. jubilarnu manifesatciju „Izbora najboljih sportista Kantona“. Predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB istaknuo je SBK/KSB ima državne, balkanske, evropske prvake. Također, istaknuo je da je Ali Arnautović, član Karate kluba „Travnik GS – TMT“, Travnik,  osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za kadete koje održano u Larnaci, Cipar od 03. do 05. 02. 2023. godine  i da su ovi rezultati stimulans budućim generacijama.

Savjetnik resornog ministra Bojana Domića, Ivan Sajević, čestitao je Sportskom savezu SBK/KSB na organizaciji ove tradicionalne manifestacije i naglasio, kako je manifestacija „Izbor najboljeg sportiste Kantona” vrhunac godine u oblasti sporta za takmičare, trenere i sportske radnike. Ivan Sajević se osvrnuo u svome izlaganju na planirana sredstva za sport Budžetom SBK/KSB, koja su u 2022. godini izdvojena u iznosu od 1,6 milion KM što je u zakonskim okvirima jer Zakonom o sportu SBK/KSB definisano je da se za sport izdvaja 0,5% od ukupno planiranih sredstava Budžeta SBK/KSB. Također, je istaknuo da će se u 2023. godini pristupiti izradi strategije sporta             Načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo u svojstvu domaćina pozdravio je prisutne i osvrnuo se da je budžet Općine Novi Travnik za sport milion KM i da Općina Novi Travnik prevashodno ulaže sredstva u sportsku infrastrukturu, te da će u narednom periodu dati punu podršku u pokretanju školskog sporta sa ciljem omasovljenja sporta.

Na čelu Žirija/Ocjenjivačkog suda  ovogodišnje manifestacije je Drago Suban, dugogodišnji sportski radnik i prvi predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB ukratko je obrazložio metodologiju rada Žirija/Ocjenjivačkog suda  i istaknuo da su sve odluke donesene jednoglasno uz kvalitetnu analizu pristiglih prijedloga u svim kategorijama            

Manifestacija „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2022. godinu” održat će se 24. februara  2023. godine u Domu kulture u Novom Travniku s početkom u 18,30 sati uz bogat kulturno-umjetnički program.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti