- Reklame -
Naslovnica Vijesti Gornji Vakuf-Uskoplje Gornjevakufljani se priključili akciji pomoći narodu Turske i Sirije, evo koliko je...

Gornjevakufljani se priključili akciji pomoći narodu Turske i Sirije, evo koliko je do sada prikupljeno novca

Džamija Mehmed-bega Stočanina/Foto: Aid Gafić

Turska i Sirija su prošle sedmice pogođene jakim zemljotresom, čije su posljedice ostavile velik broj mrtvih i raseljenih stanovnika. U trenutku kada je potrebna pomoć, stanovnici Gornjeg Vakufa-Uskoplja su se odazvali pozivu i priključili se akciji prikupljanja sredstava za pomoć ugroženom stanovništvu.

U petak nakon džuma-namaza, u okviru Medžlisa IZ Gornji Vakuf, uspjelo se prikupiti 19.350,00 KM za pomoć stradalima. Ova akcija samo je početak nastojanja stanovnika Gornjeg Vakufa-Uskoplja da pomognu ugroženo stanovništvo u Turskoj i Siriji.

Trenutno se akcija prikupljanja novčanih priloga provodi i u osnovnim i srednjim školama, gdje učenici i zaposlenici neumorno izdvajaju sredstva za pomoć svojim kolegama u stradalim zemljama. Svoju akciju prikupljanja pomoći provodi i lokalni Crveni križ, a već sada imamo najave da će se akciji pomaganja u Turskoj i Siriji priključiti i neki privredni subjekti sa područja Gornjeg Vakufa-Uskoplja. Ova gesta solidarnosti i brige  pokazuje da se u vrijeme krize stanovnici Gornjeg Vakufa-Uskoplja ne boje ustati i pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Ovaj razoran zemljotres je pogodio veliki broj ljudi, stoga je potrebno nastaviti s akcijama prikupljanja sredstava kako bi se osigurala potrebna pomoć za sve one koji su ostali bez svojih domova. Ukazuje se na važnost solidarnosti i međusobne pomoći u vrijeme krize, kako bi se zajedničkim naporima pomoglo što više ljudi.

Exit mobile version