20.1 C
Gornji Vakuf
Srijeda, 07. Juna 2023.

Tuga u Gornjem Vakufu-Uskoplju: Umro prim. dr. Almir Čalkić

Nakon kraće bolesti ugledni gornjovakufski ljekar, prim. dr. Almir Čalkić umro je u ponedjeljak, 27. marta, u 54. godini.

Dr. Čalkić završio je Medicinski fakultet u Sarajevu, a specijalizirao na polju otorinolaringologije (ORL).

Radni vijek je proveo u Domu zdravlja „Gornji Vakuf-Uskoplje“, a obavljao je i dužnost vršitelja dužnosti direktora ove javne ustanove.

Tokom agresije radio je u Ratnoj bolnici u Gornjem Vakufu, gdje je nesebično pružao pomoć brojnim ranjenicima.

U poratnim godinama bio je aktivan na brojnim društvenim poljima u gradu na Vrbasu, a posebno kao službeni ljekar Muškog rukometnog kluba (MRK) „Sloga“ iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Brojni se u Gornjevrbaske regije/Skopaljske doline opraštaju dr. Čalkića, ističući njegovu humanost i posvećenost u pomaganju ljudima.

Među ostalima oglasili su se i iz kolektiva MRK „Sloga“, gdje je dr. Čalkić ostavio značajan trag.

„Klubski doktor. Na utakmicu (na dužnost doktora) dolazio je bez poziva, a naljutio bi se kad bi mu ponudili bilo kakvu naknadu. Radovao se svakom pozivu na putovanje ili utakmicu. Pratio nas sa osmjehom u teškim korona vremenima na putovanju u Bukurešt. Uvijek spreman pomoći i izaći u susret svima… Danas nas je napustio još jedan vojnik Sloge i miljenik čaršije. dr. Almir Čalkić Porodici Čalkić izražavamo iskreno saučešće, a našem doktoru vječni rahmet i lahku zemlju bosansku“, naveli su iz MRK „Sloga“.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
spot_img
Povezane vijesti