2.4 C
Gornji Vakuf
Petak, 19. Aprila 2024.

BH Telecom osigurao nabavku pet projektora za MSŠ „Gornji Vakuf“

BH Telecom d.d. Sarajevo je u protekloj godini na ime donacija dodijelio 1.840.093 KM, a sredstva su raspoređena na ukupno 293 pravna lica. Među dobitnicima donacija je 97 osnovnih škola, 59 srednjih škola, 112 udruženja, odnosno organizacija, te 18 kuhinja i sedam sportskih klubova.

Na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja, vodeća bosanskohercegovačka telekomunikacijska kompanija je izdvojila 14.000,00 KM za tri škole. Osnovna škola „Gornji Vakuf“ dobila je 6.000,00 KM, Osnovna škola „Pajić Polje“ 4.000,00 KM, te Mješovita srednja škola „Gornji Vakuf“ 4.000,00 KM.

Od ovih sredstava Mješovita srednja škola „Gornji Vakuf“ je nabavila pet projektora 4.493,00 KM, te sedam nosača i potrebnih hdmi i elektro kablova ukupne vrijednosti 547,00 KM. Dio sredstava za kompletiranje ovog projekta u iznosu od 1.040,00 KM osiguran je dodatnom agilnošću uprave škole.

Ovom aktivnošću kompletiran je jedan od najznačajnijih projekata Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ u posljednjih sedam godina a to je opremanje svih kabineta video projektorima i laptopima povezanim na Internet. Sada škola ima 15 kabineta opremljenih savremenim video projektorima i laptopima dostupnih za upotrebu u nastavnom procesu ali i implementaciju e-dnevnika.

Ovo je samo nastavak ulaganja u nastavna pomagala i učila u Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“ koja je jedna od najbolje opremljenih škola u kantonu. Učenici i njihovi profesori imaju osigurana sva nastavna pomagala u skladu sa pedagoškim standardima i čak šta više daleko veći broj pomagala u odnosu na obavezni minimum.

Savremeni laboratorij za hemiju od sada ima i video projektor zahvaljujući BH Telecomu

Škola ima najsavremeniji laboratorij za hemiju, fiziku, biologiju, te laboratorij za elektrotehničku školu i neophodna pomagala za realizaciju praktične nastave u medicinskoj školi. Posebna pažnja je posvećena nabavci najsavremenijih nastavnih pomagala za mašinsku tehničku i mašinsku stručnu školu, te je opremljena savremena radionica za praktičnu nastavu u kojoj su nabavljene bravarske stege novije generacije, tokarilica, glodarica – bušilica, CO2 aparat za varenje, mikrometri, uglomjeri, te CNC strug najnovije generacije. Nastavljen je kontinuitet ulaganja u opremanje radionice za frizersku školu.

Školi je još neophodno opremanje jednog kabineta sa najmanje dvadeset računara, te uprava škole već sada aplicira za sredstva putem različitih projekata.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti