- Reklame -
Naslovnica Vijesti Bosna i Hercegovina Studenti sa Fakulteta informacijskih tehnologija postigli saradnju sa agencijom za digitalni marketing:...

Studenti sa Fakulteta informacijskih tehnologija postigli saradnju sa agencijom za digitalni marketing: Spajanje teorije i prakse za uspjeh u industriji!

Jusuf Mišić student iz Gornjeg Vakufa sa svojim kolegama sa Fakulteta informacijskih tehnologija, u sklopu predmeta ”Uvod u marketing” uspješno je dogovorio saradnju sa firmom “Exon Digital Agency” iz Mostara.

Oni su postigli iznimno važnu saradnju sa agencijom za digitalni marketing, otvarajući nove mogućnosti za svoj profesionalni razvoj. Ova saradnja predstavlja značajan korak naprijed u spajanju teorije i prakse, pružajući studentima mogućnost da steknu praktična iskustva i razviju svoje vještine u industriji koja se brzo mijenja.

Fakultet informacijskih tehnologija u Mostaru već je poznat po svom kvalitetnom obrazovnom programu i osposobljavanju studenata za buduće izazove u tehnološkom sektoru. Ova saradnja s agencijom za digitalni marketing dodatno jača studentske mogućnosti za sticanje praktičnih znanja i vještina koje su ključne za uspjeh u digitalnom svijetu.

Studenti će imati priliku raditi direktno sa stručnjacima, učestvujući u stvaranju inovativnih digitalnih strategija. Ova vrsta interakcije omogućava studentima da primijene svoje teorijsko znanje na stvarne projekte, istovremeno stičući uvid u industrijske prakse i trendove.

Prednosti ove saradnje ne ograničavaju se samo na studente. Agencija također ima koristi od saradnje s mladim talentima koji donose svježe perspektive i ideje. Studenti donose nova znanja iz akademskog svijeta i pružaju dragocjenu podršku u razvoju kreativnih i inovativnih marketinških strategija.

Studenti su izrazili svoje oduševljenje ovom saradnjom.

Student Jusuf Mišič, o saradnji sa agancijom izjavio je: „Ovo je dobra prilika da prenesemo naše znanje u praksu da vidimo kako to tačno funkcioniše i izgleda. To nam omogućuje da razvijamo svoje praktične vještine, dobivamo novo iskustvo i usvajamo nova znanja“.

Ova saradnja  studenata i agencije za digitalni marketing predstavlja model koji bi trebao biti inspiracija za druge obrazovne ustanove i industriju. Spajanje teorije i prakse ključno je za pripremu mladih talenata za buduće izazove i razvoj inovativnih rješenja. Ovaj primjer pokazuje da saradnja između obrazovnih institucija i industrije može donijeti obostrane koristi i potaknuti rast cijele zajednice.

Exit mobile version