13.9 C
Gornji Vakuf
Petak, 17. Maja 2024.

Etno selo Mirna dolina: Oaza aktivnog odmora u srcu Bosne i Hercegovine

Udaljeno 12,5 kilometara od Gornjeg Vakufa – Uskoplja, na lokalitetu Mačkara, Etno selo Mirna dolina svojim položajem, sadržajima i ambijentom predstavlja pravi biser za cjelodnevni boravak turista svih uzrasta i aktivni odmor. Ovo prekrasno mjesto smješteno u podnožju Vranice, u blizini izvora Vrbas, očarava posjetitelje krajolikom netaknute prirode tokom cijele godine.

Od svog osnivanja 1996. godine, Etno selo kontinuirano radi na obogaćivanju i oplemenjivanju sadržaja kako bi pružilo vrhunsko iskustvo posjetiteljima. Ovdje možete pronaći raznolike sadržaje koji će zadovoljiti različite interese i želje posjetitelja.

Jedna od glavnih atrakcija Etno sela Mirna dolina je svadbeni salon s kapacitetom od 200 sjedećih mjesta. Ovaj prostor idealan je za proslave svadbi i drugih svečanosti. Također, tu su i manji sadržaji koji su prikladni za održavanje seminara i konferencija, čime se selo nametnulo kao mjesto za organizaciju poslovnih događaja.

Za porodice koje žele provesti više dana u ovom predivnom okruženju, Etno selo Mirna dolina nudi posebne mogućnosti. Dok se odrasli opuštaju i uživaju u gastro ponudi koja uključuje razna jela s roštilja, sača i tradicionalna jela, djeca mogu istraživati veliki prostor za igru i druženje. Teniski teren, igralište za djecu te bazen koji je trenutno u fazi pripreme za puštanje u funkciju osiguravaju nezaboravnu zabavu u sigurnom ambijentu.

Jedna od posebnih atrakcija Etno sela Mirna dolina je penjanje na vidikovac iznad Raminog vodopada. Posjetitelji koji se uspnu na ovaj vidikovac uživaju u spektakularnoj panorami koja ostavlja neizbrisiv dojam.

Za ljubitelje prirode i aktivnog odmora, domaćini su pripremili organizirane izlete na planinu Vranicu i Prokoško jezero. Ovo je idealna prilika za istraživanje prirodnih ljepota ovog područja te stvaranje nezaboravnih uspomena.

Ljepota Etno sela Mirna dolina leži i u njegovoj nadmorskoj visini od 850 metara te neposrednoj blizini šume, što čini ovu oazu mira omiljenim odredištem za porodične izlete kako lokalnog stanovništva, tako i turista iz udaljenih dijelova Bosne i Hercegovine te iz inozemstva.

Gastro ponuda s posebnim naglaskom na potočnu pastrmku iz domaćeg uzgoja u ribnjaku bistrog Vrbasa, vodenica i mali plastenik u kojem se uzgajaju povrće i salate za goste dodatno upotpunjuju doživljaj Etno sela Mirna dolina.

Ova oaza mira privlači pažnju turista iz svih krajeva svijeta. Svakodnevno stižu pohvale kako od domaćih, tako i od posjetitelja iz raznih evropskih zemalja, Australije, Sjedinjenih Američkih Država i Saudijske Arabije.

Za sve informacije i rezervacije, posjetitelji mogu koristiti kontakte: telefon +387 62 078 068, +387 61 458 159, +387 62 400 515.

Etno selo Mirna dolina predstavlja idealno odredište za sve one koji žele pobjeći od gradske vreve i stresa te se opustiti u prekrasnom prirodnom okruženju. Njegova raznolika ponuda sadržaja omogućuje svakom posjetitelju da pronađe nešto za sebe, bilo da je u potrazi za aktivnim odmorom ili opuštanjem u miru netaknute prirode. Dobro došli u čarobnu Mirnu dolinu!

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti